Csodás Indokína és Mianmar körutazás | Futura Travel egzotikus körutak
Egyesült Arab Emirátusok | Rixos Bab al Bahr Ras al Khaimah
Rixos Bab al Bahr***** | Ras Al Khaimah | Emirátusok
2016.12.25.
Vietnam körutazás | Hoi An | Kirándulások
Vietnam legjava körutazás
2017.09.13.
Vietnam körutazás | Hoi An | Kirándulások
Vietnam legjava körutazás
2017.09.13.
Egyesült Arab Emirátusok | Rixos Bab al Bahr Ras al Khaimah
Rixos Bab al Bahr***** | Ras Al Khaimah | Emirátusok
2016.12.25.

Indokína és Mianmar


 A csodás Vietnam, Laosz, Kambodzsa és Mianmar (Burma)

20 napos privát körutazásAz Indokínai-félsziget ma már Dél-Kelet-Ázsia egyik legkedveltebb úticélja. A régóta népszerű Vietnam és Kambodzsa mellett egyre többen látogatnak el a spirituális Laoszba, de a régió új égköve egyértelműen Mianmar, az egykori Burma. A látnivalókban, UNESCO világörökségi helyszínekben, lenyűgöző természeti csodákban, buddhista emlékekben bővelkedő országokat egy alkalommal bejárni szinte lehetetlen is. Mi mégis megpróbáltuk a négy ország legfontosabb látnivalóit csokorba fogni azok számára, akik szeretnék bebarangolni Vietnam, Kambodzsa, Laosz és Mianmar kihagyhatatlan tájait, belekóstolnának Indokína és Mianmar kultúrájába, gasztronómiájába, hagyományaiba.


Részletes Program

1. nap – Elindulás Budapestről, átszállással.

2. nap – Hanoi

Érkezés a reggeli / déli órákban. Transzfer a szállodába, délután felfrissülés. Szállás : Hanoi.

3. nap – Hanoi

Kora reggeli látogatás a virágpiacon. A virágok ezreinek szín kavalkádját hagyományos Pho reggeli követi. Ezután városnézés: Ho Chi Minh Mauzóleum (hétfőn és pénteken zárva), One-Pillar Pagoda, az Irodalom Temploma, Hanoi óvárosának gyalogos felfedezése, Long Bien híd. Szállás: Hanoi

4. nap – Hanoi – Ha Long-öböl

Reggeli transzfer a Halong-öbölbe. Hagyományos dzsunk hajóra szállás, és hajókázás az öbölben, friss tengergyümölcsei ebéddel és vacsorával a fedélzeten. Szállás: dzsunk hajón, kétszemélyes kabinban.

5. nap – Ha Long-öböl – Hoi An

Reggeli után kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére, repülés Danang-ba. Érkezéskor transzfer Hoi An-ba a szállodába, bejelentkezés. Szállás: Hoi An

6. nap -Hoi An

Az UNESCO világörökségi óváros megtekintése: Japán híd, a Kínai Templom és kereskedőház. Tea a Reaching Out Teaházban. Délután hajótúra a Thu Bon folyón, majd bambusz hajón tovább utazás a mangrove erdőkbe. Szállás: Hoi An

7. nap – Hoi Anh

Szabad program: barangolás Hoi An-ban, vagy pihenés tengerparton. Szállás: Hoi An

8. nap – Hoi An – Siem Reap

Délután transzfer Danangba, majd repülés Siem Reap-be. Transzfer a szállodába, bejelentkezés. Szállás: Siem Reap.

9. nap – Siem Reap

Angkor,  az ősi város felfedezése idegenvezetővel: Angkor Wat, Ta Prohm monostor. Angkor Thom, Bayon templom, Elefánt Terasz, Lepra Király terasz. Szállás: Siem Reap.

10. nap -Siem Reap

Szabad program: Siem Reap környékének egyéni felfedezése. Szállás: Siem Reap.

11. nap -Siem Reap – Luang Prabang

Délután transzfer a repülőtérre, majd repülés Laoszba, Luang Prabang-ba. Transzfer a szállodába. Szállás: Luang Prabang.

12. nap – Luang Prabang

Városnézés az egykori vallási fővárosban, idegenvezetővel: Királyi Palota, Vat May, Vat Visoun templomok, óváros. Szállás: Luang Prabang.

13. nap – Luang Prabang

Luang Prabang további látnivalóinak felfedezése idegenvezetővel: Vat Xieng Thong templom, Luang Prabang királyi temploma, majd kirándulás a Khuang Sy vízeséshez. Útközben meg-megállás a rizsföldek, falvak mentén. Ebéd a vízesésnél. Fürdési lehetőség. A visszaúton ismerkedés a Saa papír és helyi textíliák készítésével. Szállás: Luang Prabang.

14. nap – Luang Prabang – Yangon (Rangon)

Reggeli, majd szabad program. Délután transzfer a repülőtérre, majd repülés Yangonba, bangkoki átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás: Yangon.

15. nap – Yangon

Yangon felfedezése helyi vonattal, riksával és gyalogosan. A túra a Központi Pályaudvaron indul, és a népszerű látnivalók mellett Yangonk kevésbé turistás oldalát is bemutatja: Shan Road piac, baptista templom, Pansodan Street bolhapiac, Legfelsőbb Bíróság épülete, gyarmati épületek, Sule pagoda, Függetlenségi Emlékmű, Mahabandoola Kert. Városháza, a indiai és kínai negyed,  a Shwe Bontha utca aranyüzletei, Mózes Jézsua Zsinagóga, kígyóbűvölők a Theingyi Zei piacon. Sri Kali és Yangon hindu templomai. Zárásként Mianmar büszkesége, a Swegadon Pagoda meglátogatása. Szállás: Yangon.

16. nap – Yangon – Inle-tó

Repülés Heho-ba, majd utazás Nyaung Shwe-be, az Inle-tó kapujába. Útközben rövid látogatás egy papíresernyő manufaktúrában. Városnézés Nyaung Shwe-ben. Ezután hajókázás úszó falvak mentén, a helyi híres „hosszúlábú” halászok, úszó piacok között. Később NgaHpeChaung monostor, Phaung Daw Oo Pagoda, helyi kézműves műhelyek. A hajótúra a szállodánál végződik. Szállás: Nyaung Shwe.

17. nap – Inle-tó – Bagan

Hajnali hajókirándulás: csendesen ébredező környék és különleges fények. Séta a tóparti falvakban. Majd reggeli a szállodában. Ezután látogatás egy helyi piacon, ismerkedés az úszó falvakkal, az Inthák otthonával. Pa-Oh falu, Indein Pagoda komplexum. Délután repülés Heho-ból Bagan-ba. Szállás: Bagan.

18. nap – Bagan

Ázsia egyik legnagyszerűbb építészeti együttesének felfedezése. NyaungOo piac, Shwezigon Pagoda, séta Bagan környéki falvakban, a legfontosabb templomok meglátogatása, közben betekintés a műemlékek között élő és dolgozó helyiek életébe. Ananda templom, látogatás egy lakkozó manufaktúrában, majd lovaskocsikázás Bagan legmagasabb templomához, a Tatbyinnyu-hoz. A nap zárásaként a naplementében fürdő Bagan megcsodálása a Dhammayangyi templomtól. Szállás: Bagan.

19. nap – Bagan – Yangon – Hazautazás

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd repülés Yangonba. Délután búcsúséta Yangonban: megállás a Scott piacon, vásárlás, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

20. nap – Megérkezés Budapestre a választott repülőjegy menetrendje szerint.

Programban szereplő helyszínek:

Hanoi, Ha Long-öböl, Danang, Hoi An,  Siem Reap, Luang Prabang, Yangon, Inle-tó, Bagan

Elhelyezés

3*-os szállodában és hagyományos vietnami dzsunka hajón

 Ellátás

reggeli

539.000Ft / főtől

Az ár tartalmazza:

18 éjszaka szállást reggelis ellátással + 1 ebédet és 1 vacsorát

a leírásban szereplő programokat és belépőket

privát transzfereket

helyi privát angol idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegyet

a vízum díját: 45.000 Ft / főt és 31 USD / fő

biztosításokat, fakultatív programokat

egyéni kiadásokat, borravalót