Sri Lanka körút Maldív-szigetek nyaralással | Egzotikus utak | Nyaralás
Külföldi esküvő| Fogadalom megújítás | Nászút | Nissi Beach Resort Ciprus
Nissi Beach Hotel **** | Ciprus
2018.08.13.
Egzotikus utak, all inclusive ajánlatok, tengerparti esküvő, nászút, egzotikus pihenés - Dominika, Now Larimar Punta Cana, Karib-szigetek
Dreams Royal Beach Punta Cana ***** I Dominikai Köztársaság
2018.05.06.

Sri Lanka körutazás Maldív-szigetek nyaralással

sri lanka 63x63 px Sri Lanka


Sri Lanka körutazás Maldív-szigetek nyaralással

14 napos egzotikus nyaralással kombinált körútCeylon szigete nem szimpla tengerparti pihenést kíván: Világörökség részét képező kulturális és természeti látnivalók, programok sora vár Rátok akár rövid idő alatt is! De a szigeten hosszabb időt is gond nélkül meg lehet tölteni programmal, pláne tengerparti pihenéssel kombinálva. Mivel a Maldív-szigetek mindössze egy órás repülőútra van Sri Lankától, ideális hosszabbítási lehetőség a paradicsomi partok szerelmeseinek.


Részletes Program

1. nap – Elutazás Budapestről, átszállással

2. nap – Colombo, Kandalama

Megérkezés Colomboba, Sri Lanka nemzetközi repülőterére, ahol a Futura Travel partnere fogad Titeket. Transzfer Kandamalába a választott kategóriájú szállodába, szoba elfoglalása, vacsora a hotelben. Szállás: Kandalama.

3.nap – Sigiriya, Polonnaruwa

Reggeli  után továbbutazás Sigiriya “oroszlán-sziklájához”. A település egy természetes sziklatömb köré épült Sri Lanka szívében, az építmény maradványai csodálatos kompozíciót alkotnak a természetes képződményekkel. A fellegvár még jelenlegi romos állapotában is lenyűgöző titokzatosságot áraszt magából, amihez még hozzátesznek a hely véres legendáit ismertető idegenvezetőnk történetei. A sziklára a Kr. u. V. században épült erődöt csodálatos kertek vették körül, amelyek a világ legősibb függőkertjei közé tartoztak. A fellegvár romjai ma is sejtetik annak egykori  nagyságát. A szikláról csodálatos kilátás nyílik a környező zöldellő tájra.

Transzfer vissza a szállodába vagy a választott fakultatív programra:

1.) Polonnaruwa-ba, mely a XI-XII.sz-ban volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. A hatalmas terület nagy részét még napjainkban is dzsungel borítja, de a legnagyobb és legfontosabb épületeket már sikerült feltárni, az UNESCO Világörökség része.(a fakultatív program ára 15 000,- Ft / fő)

2.) Dzsip Szafari a Minneriya Nemzeti Parkban: a 8 889 hektáros nemzeti parkot Mahasen király hoztat létre mintegy 1500 évvel ezelőtt. A park nemzetközi jelentőséggel is bír, vadelefántok, szarvasok,  színpompás madarak, különleges kétéltűfajok, hüllők, csodálatos pillangók figyelhetők meg természetes közegükben. Hatalmas élmény, amikor az elefántok egészen közel engednek magukhoz! A száraz időszakban augusztustól októberig igazi látványosság az ún. elefánt gyűlés, amikor több mint 300 vadon élő elefánt gyűlik össze egyszerre a park vízgyűjtőjénél. (a fakultatív program ára 23 000,- Ft / fő)

A választott program végén transzfer a kandamalai szállodába, vacsora a szállodában. Szállás: Kandalama.

4.nap – Dambulla, Matale, Kandy

Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, amely szintén UNESCO világörökség. Útközben jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhettek: élénkzöld rizsföldek, dús kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. A dambullai sziklatemplomot Walagambahu király építtette Kr. e. 1. században, a komplexum 5 barlangból áll, a barlangok falát egy több mint 2000 m2-es festmény borítja, amely Buddha életéből ábrázol több mint 150 jelenetet, ill. láthattok egy kolosszális Buddha szobrot is: a 14 méteres alkotást a sziklába vésték bele a korabeli művészek.

Dambulla megtekintése után tovább utaztok Matale fűszerkertjeihez, ahol eredeti termőhelyükön nézhetitek meg a konyhakerti fűszereket, amelyeknek termesztéséről Sri Lanka évszázadok óta világhírű. Bepillantást nyerhettek a helyiek főzőtudományába is és elleshettek trükköket egy főzőbemutatón. A program után Kandybe utaztok, amely a Sri Lanka-i királyok utolsó fővárosa volt, szintén UNESCO Világörökség része! Jelenleg is a sziget második legnépesebb városa, egyben kulturális központ. A területen található egy gyönyörű, mesterséges tó, amelyet az utolsó szingaléz király alakíttatott ki 1798-ban. A hely legendáit, folklórját mai is életben tartják a helyiek, Ti is bepillantást nyerhettek a kultúrába egy bemutató megtekintésével, beszerezhetitek az ajándékokat a helyi kézműves piacon, megnézhettek egy drágakő múzeumot és a híres Szent Fog Templomát, ahol Buddha fogát őrzik, így a hely ma is jelentős buddhista zarándokhely. Minden év július-augusztusában itt tartják a látványos Szent Fog körmenetet  (Esela Perahera), amelyen pompás díszekbe öltöztetett elefántok hátán hordozzák körbe a szent ereklyét, a felvonulást néptáncosok, zenészek és tűztáncosok műsora kíséri. Szállás: Kandy.

5. nap – Peradeniya, Pinnewala

Reggeli után elutazás a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe: eredetileg egy szingaléz király építtette, majd a brit uralom alatt megnövelték területét. Elképesztő mennyiségű különleges fafajtát, növényt és trópusi virágot fedezhettek itt fel, köztük a híres Sri Lanka-i vízililiomokat. A különleges növények után csodálatos állatokkal ismerkedhettek mindenki kedvenc programján: továbbutaztok Pinnewalába, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt vagy beteg állatoknak adnak otthont. Az elefánt árvaházat 1975-ben hozták létre mindössze 7 árván maradt elefánttal, Pinnawalában igen sikeres a szaporító program is, amely a veszélyeztetett ázsiai elefántok fennmaradását segíti elő. A legizgalmasabb látnivaló az etetési idő, amikor a bébi elefántokat etetik cumisüvegből, majd az egész csordát fürdőzni viszik a közeli folyóba. A program után visszautazás Kandybe. Vacsora és szállás a hotelben. Szállás: Kandy

6. nap – Nuwara Eliya

Reggeli után elutazás Nuwara Eliyába, Srí Lanka legismertebb hegyvidéki üdülőközpontjába. Ez a kisváros méltán híres gyönyörű élénkzöld tájairól és teaültetvényeiről. A program során betekintést nyerhettek a kisváros nyüzsgő életébe, és megcsodálhatjátok Srí Lanka legmagasabb pontját is, a Pirudutalagala hegyet, valamint Dél-Ázsia egyik legjobb golfpályáját (18 lyuk). Vacsora a hotelben. Szállás: Nuwara Eliya.

7. nap – Yala

Reggelit követően a Yala Nemzeti Park meglátogatása. Ez a park kétség kívül Srí lanka legnagyobb és legnevesebb nemzeti parkja, mintegy 130.000 hektár területen helyezkedik el. A park 5 részt ölel magába, melyek közül kettő látogatható. A nemzeti park 1938 óta várja az érdeklődőket. Jelenleg itt található a világ legnagyobb létszámú leopárd és lajhármedve populációja. Vacsora a nemzeti park közelében lévő hotelben. Szállás: Yala

8. nap – Galle, majd elutazás a Maldív-szigetekre

Reggeli után elutazás a Világörökség részét képező Galle Erődhöz. Galle városát a portugálok építették 1588-ban, majd a hollandok megerősített védelemmel látták el a 17. században. A település a mai napig mit sem vesztett vonzásából, és megőrizte az elmúlt századok alatt történelmileg és építészetileg kivívott báját. Az ébenfából készült faragott tárgyak és a kusza csipkék tették még híresebbé nevét a világon. A Holland Múzeum és a Holland Templom megtekintése után transzfer a repülőtérre, elutazás a Maldív-szigetekre. Érkezés Male repterére, transzfer a szállodába. Vacsora a választott szállodában.

9-12. nap – tengerparti pihenés a Maldív-szigeteken

13. nap – transzfer Male repülőterére, majd hazautazás átszállásal

14. nap – megérkezés Budapestre.

Programban szereplő helyszínek:

Sirigaya, Polonnaruwa, Minneriya, Kandamala, Dambulla, Matale, Kandy, Peradeniya, Pinnawala, Nuwara Elija, Yala, Galle, Maldív-szigetek

Elhelyezés

Sri Lanka: Camellia Resort&Spa, Hotel Topaz Kandy , Glennfall Reach Hotel , Chandrika Hotel vagy hasonló 4*-os szállodákban

Maldív-szigetek: Sun Island Resort vagy hasonló 4*-os szállodában

Ellátás

a körutazás során félpanzió, a pihenés során all inclusive

569.900Ft / főtől

Az ár tartalmazza:

Sri Lankán 6 éjszaka szállást, kétágyas szobában, félpanziós ellátással

Maldív-szigeteken 5 éjszaka szállást, kétágyas szobában, all inclusive ellátással

körutazás során privát transzfereket légkondicionált autóval

nyaralás során reptéri transzfereket gyorshajóval

belépőjegyeket program szerint

körutazás alatt privát angol nyelvű idegenvezetőt

nyaralás alatt angol/német nyelvű asszisztenciát

Az ár nem tartalmazza:

nemzetközi repülőjegyet

biztosításokat, fakultatív programokat

Sri Lanka vízum díját: 35 USD/fő