ausztralia uj-zeland Ausztrália és Új-Zéland

Ausztrália és Új-Zéland különleges távoli országok. Ausztrália a legek kontinense: legkisebb, legalacsonyabb, legidősebb, legszárazabb, leglefolyástalanabb, legkisebb jégtakaróval bíró, a legkülönösebb állat- és növényvilággal rendelkező, tőlünk legtávolabbra eső, valamint a legutoljára felfedezett lakott kontinens. Geológiailag és a Futura Travel besorolásban ide tartozik Új-Guinea, Tasmánia, Új-Zéland is, azonban a Csendes – óceán kisebb szigeteit (Óceánia) itt találod

Az Indiai- és a Csendes-óceán határvonalán, a déli féltekén találjuk, csak nagyon hosszú repülőúttal érhető el, ezért mindenképpen minimum két hetes utazásra ajánljuk bármely részét, ha pedig kombinációról van szó, érdemes egy még hosszabb szabadságot megfontolni.

Ausztráliában minden megvan, és mindig tartogat új felfedezni valót. Új-Zéland szigetein érdemes természet közeli kalandokba vágni, állatbarátok és különleges népcsoportok, ősi kultúrák felfedezői sem fognak csalódni.

Hófödte, síelésre alkalmas csúcsokat is találunk (Victoria állam, Új–Zéland), bár nekünk sokkal érdekesebb a csodálatos Nagy Korallzátony élővilága, őserdők, sivatagok, helyi bennszülött kultúrák megismerése. Mivel sokáig elszigetelt volt mind földrajzilag, mind történelmileg, sajátos élővilág és kultúra alakult itt ki, ami a mai napig a fő vonzerőt jelenti Sydney nyüzsgő világvárosa mellett. Gondolj csak az erszényes emlősökre: kenguru, koala, tasmán ördög, a fél-ufo kacsacsőrű emlős stb., az aboriginalokra vagy a maorikra, de a kevésbé ismert világító rovarok, vagy a „legmérgesebb” földlakók is itt lelhetők fel.

Ausztrália és Új-Zéland a környezettudatos szemléletben a turizmusban is élharcos, kulturális és gasztro– élményekben sincs hiány.

Ausztrália hatalmas,ezer arca van, ezt mind megismerni talán még a helyieknek sem sikerül. Az országban van síelésre alkalmas hegységtől őserndőn keresztül nyüzsgő nagyvárosig minden! Csak ne lenne olyan messze…

Új-Zéland egyértelműen a természet kedvelőknek való hely! Az északi szigeten vannak szubtropikus erdők, strandok, a déli szigeten pedig, gleccserek, gejzírek, hófedte hegyek várnak.


Érdekességek