Babymoon utazási ajánaltok

Babymoon Babymoon 63x63 px= páros, romantikus utazás, babavárással

Miért az angol kifejezés? Nos, még nem találtuk meg a megfelelő szót a pocakos nászútra, ha te tudsz jobbat, nyitott fülekre találsz nálunk!

A babymoon szót az angol honeymoon (nászút) és baby (baba) szavakból alkotta  Sheila Helena Elizabeth Kitzinger, brit kultúrantropológus.

Mostanra a szállodák és utazásszervezők felfedezték, hogy növekszik az igény megváltozott világunkban arra, hogy még egyszer – hosszú ideig utoljára – a trónörökös megszületése előtt egy csodálatos utazás közös élményével erősíthesse meg a pár (legyenek akár házas-, akár élettársak) összetartozásukat.

Egyfajta rápihenés ez az előttetek álló gyönyörű, de mégis nagyon kemény feladatra. Még egyszer útra kelni pelenkák, babakocsik, etetés, altatás, babák, gyerekek nélkül. Ha szerencsétek van, szülőként is lesz rá mód (nagymamák és babysitterek bevetésen!), azonban addigra a gondolataitok minimum felét, de inkább háromnegyedét kitörölhetetlenül a gyermeketek tölti majd ki, amennyire szabadulnátok, épp annyira fognak hiányozni is!

Szállodák & Programok

Futura Tippek a babymoon utazás Jelleg Futura ikonBabymoon 63x63 pxtervezéséhez:

A baba érkezése biztosan megváltoztatja az életeteket!

Nagymamáink mondása volt, hogy „akinek nincs gyermeke, annak nincs igazi bánata, de igazi öröme sem!” Nem fogjuk magyarázni, úgyis hamarosan „aha” élményben lesz részetek nagyon jo

Várandósan egyrészt muszáj, másrészt kellemes átadni Magad a „slow life” életérzésnek: nem most kell a nagy kalandokat, kockázatos úticélokat bevállalni, a kényelem és biztonság első helyen szerepel az elvárások között. Jobban odafigyelsz az étkezésre, elhagyod a káros szenvedélyeket, rendszeresen ellenőrzik az egészségeteket és minden téren be kell húznod a kéziféket: lassíts!

Ha eddig is szerettetek utazni, és az orvosod szerint teljesen egészséges a terhességed, akkor nincs okotok lemondani erről az élményről!

Ajánlott időszak az utazásra

A terhesség második trimesztere (13-28-ig hétig) a legkényelmesebb és legbiztonságosabb: jó esetben már túl vagy az örökös álmosságon és a reggeli rosszulléteken, nagyjából visszakaptad az energiádat és még nem akadályoz a hatalmas pocak a mozgásban.

Repülés

A légitársaságok többsége a 36. hétig enged repülőre ülni normál és 32. hétig ikerterhesség esetén, azonban a 28. hét után a legtöbb légitársaság angol nyelvű orvosi igazolást kér a kezelőorvosodtól, amely a szülés várható időpontját is rögzíti, illetve igazolja, hogy nincs orvosi akadálya az utazásnak.

Valójában bármikor utazol a várandósság alatt, érdemes magaddal vinni ezt a dokumentumot, ill. a kiskönyved másolatát, hogy ha bármi váratlan dolog miatt szükség lenne rá az úticélon, rendelkezésre álljon. Természetesen a Futura Travel tip-leafleatkészséggel ad mintát az elkészítéséhez.

Ne most válaszd a hosszabb repülőutat, ha mégis, akkor szakítsd meg az utazást egy átszállóponton pár napra –amúgy is érdemes: dupla élménnyel kecsegtetnek az ilyen ún. stopoverekJelleg Futura ikonStopover , köztes megállók! Az orvosok szerint egyébként egy 3-4 órás repülőút  kisebb megterhelés jelent az anyuka és a magzat számára, mint egy ugyanolyan hosszú autó-, vonat-, vagy buszút.

A repülés alatt enyhén nő a trombózisveszély mindenki számára, ez kicsit nagyobb akkor, ha várandósan utazol: javasoljuk, hogy szerezz be véráramlást stimuláló zoknit a repüléshez (amúgy is agyonhűtik a gépeket). Ezen kívül igyál rengeteg folyadékot, és gyakran sétálgass, mozogj kicsit a repülés alatt.

Biztosítás

A biztosítótársaság a 28. terhességi hétig nyújt fedezetet normál terhesség esetén, ez azonban kevesebb, amennyiben ikrekkel vagy várandós. Mindenképpen egyeztetni kell az utasbiztosítást nyútjó szolgáltatóval foglalás előtt (bár ezt mi már megtettük)  és minél magasabb fedezetű biztosítást kötni! Ne felejtsd el megnézni az apróbetűs részt!

Egészség

A várandósság egy kiszámíthatatlan állapot, de nem betegség! Ha egészséges a mama és a baba is, és mindent elkövetsz, hogy ez így is maradjon, nem kell karanténba zárnod magad! Minden női szervezet és minden terhesség más: fontos, hogy mindenképpen konzultálj a terveidről az orvosoddal, és kérd ki a véleményét! Ugyanígy az is fontos, hogy olyan úti célt válasszatok, ahol megfelelő az egészségügyi ellátás és lehetséges olyan útvonalat választani, ahol nem lesznek túlzottan rázós útszakaszok – ebben készséggel segítünk Nektek!

Az oltások ellenjavaltak terhesség alatt, csak kifejezett orvosi javaslatra adható be. Mindenképpen válassz olyan úti célt, amely nem igényel előzetes vakcinációt.

Ha máskor megkockáztatsz egy utazást esős évszakban, most ne tedd! Semmiképpen ne utazz maláriaveszélyes helyre: a szúnyogok előszeretettel választanak várandós nőket, bizonyos maláriagyógyszerek ilyenkor nem alkalmazhatók. Esténként használj természetes alapú szúnyogriasztókat.

Időtartam

A babymoon utazás hossza lehet egy miniszabi vagy több hetes is, persze attól függően, mennyire vagy egyébként is bevállalós és mennyire bírod jól a terhességet. Szerintünk legideálisabb az egy hetes kiruccanás: ennyi idő már elég lehet, hogy feltöltődjetek mint pár, és élvezzétek egymás társaságát az álmatlan éjszakák beköszönte előtt!

Szállás, szolgáltatások, programok

A Futura Travel által kínált hotelek több külön várandósokra specializált szolgáltatással vár Téged: képzett masszőrök, gourmet étkezések vagy akár szülésfelkészítés és kismama jóga is szerepel a választékban. Olyan programot válassz, amit egy babával nehezen kivitelezhető lenne: romantikázás a Maldív-szigeteken, vagy a Karib térség szigetein: a félig nyitott bungalókat, sziklás partokat, múzeumlátogatást, romantikus vacsorákat, snorkellinget (pipás búvárkodás) összehozni egy totyogóval bárkinek kihívás lenne, ha nem éppen lehetetlen…

A városi kalandokat is érdemes megfontolni: nézhettek színházi előadásokat késő este is, képgalériákat, elegáns éttermekben vacsorázhattok, vagy akár bulizhattok is: babával lesz némi szünet ezekben a programokban!

Ami tilos: veszélyes kalandok, mint a snowboard, wakeboard, vízisí, lovaglás, hegyi kerékpár, sziklamászás, palackos merülés… Ezeket most hagyd ki a programból!

Étkezések, italok

A várandósság alatt egyébként is korlátozott, mi az, amit ajánlott és amit nem fogyasztani, ez azonban messze nem olyan sok és nehezen betartandó szabály, mint gondolnád! Pasztörizált tejkészítmény, semmi nyers hús, és kagyló, rák, és persze semmi alkohol. Csak palackozott vizet inni, ételt csak forrón elfogadni, csak nagyon megbízható helyen salátázni, gyümölcsből azokat válaszd, amiknek a héját nem fogyasztod, vagy hámozd meg fogyasztás előtt. Kerülni kell még a jeget az italban (készülhet csapvízből). A fenti szabályok tarthatóbbak, ha jó minőségű szállodát választatok, lehetőleg magasabb ellátási kategóriában (félpanzió, all inclusive).

Öltözködés

Fő szabály a kényelem! Persze, csinos szeretnél lenni kismamaként, de válassz speciálisan kismamáknak kialakított ruhadarabokat: ezek is tudnak nagyon csinik lenni, de az igazi trükk a szabásban van: ha ülve sem szorít sehol, az a jó! Egyébként ha meleg helyet választasz, főleg a téli hónapokban, külön élvezet lesz, hogy nem kell reggelente a teljes ruhásszekrényt magadra venned, hanem egy szellős ruhácskával és egy fürdőruhával kipipálva a napi outfit. Jól jöhet még egy kismama legging, remekül kombinálható a növekvő pocak miatt egyre rövidebb ruhákkal.

Miért nem tudok árat kalkulálni a honlapon?

A Futura Travel célja, hogy a legmagasabb minőségű utazási élményt nyújtsuk versenyképes árakon.

Az utazást és az esküvőt teljesen a Ti igényetekre szabjuk, mivel az utazás időpontja szabadon választható, a repülőjegyek, szállások árai az időponttól függően jelentősen változhatnak, a honlapon szereplő kiinduló árak tervezésre alkalmasak, de előfordulhat, hogy jóval kedvezőbb árat tudunk adni egy éppen aktuális akciót kihasználva. Töltsétek ki az ajánlatkérő űrlapunkat, vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szabott árajánlatot kaphassatok!

Idegen kultúrák

A latin kultúrákban és a mediterrán térségben még idegenek is hajlamosak megsimogatni a kismamák pocakját (de mi magyarok is idetartozunk…), szigorúbb államvallású (pl. muszlim) országokban pedig nem tartják illendőnek a kismama pocak kiemelését, szabadon hagyását. Ezt érdemes figyeleme venni a kirándulásokon, a zárt szállodai partszakaszokra nem vonatkoznak ezek az elvárások.

Másrészt biztosan rengeteg extra kedvességet, mosolyt és figyelmességet kaphatsz az emberektől, bármerre jártok majd!

Személyes

Nagyon szerencsések vagytok, hogy vagytok egymásnak, és a kicsi pocaklakó is nagyon szerencsés, hogy Ti várjátok! Törekedjetek arra, hogy a születése előtt gyűjtsetek be minél több páros élményt, programot, mert hamarosan jön a szünet.

Az a bizonyos csodás, babaillatú szünet, ami gőgicséléssel, kacagással és apró csodákkal van tele, de igenis próbára teszi a legszorosabb köteléket is egy pár tagjai között. Ilyenkor nagyon jól jönnek ezek a közös élmények, amikre együtt visszaemlékezve könnyebben megküzdetek EGYÜTT a nehézségekkel!

Meggyőztünk? Ha szeretnéd megismerni a lehetőségeket,

Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat!