Ha igazán szereted a delfineket: delfinekkel úszás
4 Drága nászút foglalási hiba
2015.10.14.
Egzotikus utak, egzotikus pihenés, külföldi esküvő, nászút - Barbados - Karib-szigetek
Így lesz tökéletes a tengerparti esküvő
2015.11.06.
4 Drága nászút foglalási hiba
2015.10.14.
Egzotikus utak, egzotikus pihenés, külföldi esküvő, nászút - Barbados - Karib-szigetek
Így lesz tökéletes a tengerparti esküvő
2015.11.06.

Ha igazán szereted a delfineket

Ha legközelebb lehetőséged nyílik delfinekkel úszni, gondold át, hogy valóban érdemes –e támogatnod ezt a részvételeddel. Talán nincs is olyan ember, aki ne imádná ezeket a csodálatos állatokat. Azonban fogságban tartott delfinekkel úszni mégsem olyan jó ötlet, főleg, ha igazi állatvédő vagy.

Ha Te is igazán szereted a delfineket,

kerüld a delfinnel úszás programokat! Elmondjuk miért:

A delfinek érzései szinte emberiek

Volt rá példa, hogy egy fogságban tartott anya delfin egy ilyen akváriumban megakadályozta a kicsinyét, hogy feljöjjön levegőért, és a kicsi meg is fulladt… Mindezt a szakértők azért, mert az anya nem akarta, hogy fogságban nőjön fel a kicsinye, vagyis képes volt felfogni a saját helyzetét. Vaknak kell lennünk, hogy ne lássuk, milyen szomorúak ezek a fogságban tartott állatok! Gondolj csak bele: amelyiket szabadon fogják be, egyik pillanatban még a családjával úszik és az egész óceán a játszótere, a következő pillanatban pedig behálózzák, és egy medencében kell élniük, hogy rabszolgaként szolgáljanak ki néhány emberpéldányt…

Borzalmasak lehetnek a tartási körülményeik

kép forrása: thejakartapost.com

Delfinekkel úszás program sok helyen van a világon: hotelek, resortok, akváriumok is programon tartják. Csakhogy egy ilyen medence átlagos nagysága 1%-át sem éri el a természetes élőhelyüknek! Persze, boldognak tűnnek, miközben a trükköket játszva végrehajtják, de a delfinek medencéje túl keskeny és túl kicsi számukra! Olyan, mintha börtönben lennének. Nem beszélve a magas klórtartalomról, amit a medence tisztán tartására használnak, de sajnos akár meg is vakíthatja őket!

A delfinekre óriási teljesítménykényszer nehezedik

Olyannyira, hogy az egyébként békés állatok akár az emberre is veszélyesek lehetnek! Minden nap bemutatják ugyanazokat a mutatványokat ugyanazokra a jelekre. Ez frusztrálja ezeket az igen intelligens állatokat, és agresszívvá teheti őket az idegenekkel szemben. Hibáztathatjuk őket ezért? Egy biztos: ez nem a delfinek hibája!

Gondolkozz a szíveddel és ne az legyen a fejedben, hogy kiposztolhass egy szupercuki képet velük az Instagramra vagy a Facebookra.

Vannak olyan programok, ahol szabadon úszkáló delfineket nézhetsz meg, vagy akár le is merülhetsz közéjük természetes élőhelyükön, válaszd inkább ezeket!

 

matadornetwork írása alapján MB