Europa 63x63 px Tenerife

Mindössze 5 órányi repülőútra található Magyarországtól ez a csodálatos sziget, ahol 12 hónapon át 23 fokos hőmérséklet és több mint 3000 óra napsütés vár Rátok!

Főváros: a sziget a Spanyolországhoz tartozó Kanári -szigetek legnagyobbika, a sziget fővárosa Santa Cruz de Tenerife

Utazási idő Budapestről: kb 5 óra

Időeltolódás -1 óra Budapesthez képest

Nyelv: spanyol, angolul és németül a turisták által látogatott részeken mindenhol beszélnek

Pénznem:  A hivatalos pénznem:Euro (EUR). Széles körben elfogadott hitelkártyák: VISA, American Express, Mastercard.

Tenerife Utazási Ajánlatok

Tenerife Időjárása

12 hónapon át 23 fokos hőmérséklet és több mint 3000 óra napsütés vár Rátok, ami passzát szelekkel együtt a világ egyik legjobb klímáját hozza létre.

A sziget déli részén még decemberben és januárban is kellemesen melengető a napsütés. Télen az északi rész sokkal esősebb és szelesebb mint a déli. Eső a nyári hónapokban szinte sose fordul elő se délen, se északon. A fentiek miatt hívják Tenerifét az örök tavasz szigetének.

 Tenerife időjárása Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Maximális hőmérséklet °C 20 20 21 22 23 25 27 28 27 25 23 21
Minimum hőmérséklet °C 14 14 14 15 16 18 19 20 20 19 17 15
Tenger hőmérséklete °C 20 19 19 20 20 22 22 23 24 24 22 21
Napsütéses órák száma óra / nap 6 7 7 7 8 9 9 9 8 7 6 5
Csapadék mennyisége (mm / hó) 43 42 38 19 8 4 2 3 9 26 47 52

Ajánlott Időszak az Utazásodhoz

egész évben, a téli hónapokban viszont mindenképpen fűtött medencés hotel ajánlott

nagyon jó nagyon jó nagyon jó kiváló kiváló kiváló kiváló kiváló kiváló kiváló kiváló nagyon jó
Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

Helyrajz

A 900 ezres lakosú Tenerife Spanyolország legdélebbi tartományának, a Kanári-szigeteknek a legnagyobb szigete. A szigeten található Spanyolország legmagasabb hegye, a legutóbb 1909-ben kitört Pico de Teide tűzhányó. Az ide látogatókat egyedülálló kettősség fogadja: hatalmas hegyek, kristálytiszta vizű, (eredetileg) fekete homokos strandok. Tenerife nemcsak a tengerparti pihenésre alkalmas, rengeteg programlehetőség várja a vendégeket. Fantasztikus túrákra csábít, és elsőrangú búvárkodási célpont is. Pusztán fürdésre, tengerparton fekvésre sok jobb  hely is van.

A legtöbben a sziget délnyugati részére látogatnak, Playa de Las Americas, Los Cristianos és Costa Adeje üdülőhelyekre. Délen kellemesebb az idő, de az északi részek autentikusabbak, nyugodtabbak.

Be- és kiutazási szabályok

Magyar állampolgárok érvényes útlevelükkel vagy kártya típusú személyi igazolványukkal léphetnek be Spanyolország területére. A szükségtelen kellemetlenségek elkerülése végett kártya alakú magyar személyi igazolvánnyal javasoljuk az utazást.  A fent ismertetett utazási tanácsok a spanyol szigetekre is érvényesek. A Spanyolországhoz tartozó szigetek a következők: Kanári-szigetek: Gran Canaria, Tenerife, Fuerte Ventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro, Gomera
(Madridi Magyar Nagykövetség konzuli kerülete), Baleár-szigetek: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera (Barcelonai Magyar Főkonzulátus konzuli kerülete)

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül)

A kíséret nélkül utazó kiskorú állampolgárnak Spanyolországba való belépésekor – az érvényes személyi igazolványon, vagy útlevélen kívül – birtokában kell lennie a szülői felügyeletet gyakorló szülők legalább egyike által tett hozzájáruló nyilatkozatnak.

Védőoltások

Kötelező védőoltás nincs.

Ajánlott oltásokról saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak utazás előtt a Nemzetközi Oltóközpontban.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

Autóbérlés Tenerifén

A sziget legjobb bejárásához érdemes lehet autót bérelni. Tenerifét északon és délen is átszeli egy autópálya, így gyorsan el lehet jutni szinte mindenhova. Tenerifén az autópályák ingyenesek. Az autóbérlést elutazás előtt célszerű intézni, partnerünk több helyi szolgáltató közül választja ki a megfelelőt, így az ár is kedvezőbb.

Válassz elképzelésednél egyel nagyobb teljesítményű autót, mert legtöbbször meredek emelkedőkön fogsz autózni! A biztosítás mindenképpen kötelező, válassz teljeskörű biztosítást. Taxi tarifák: (változhat) 1,70 €/km nappal, hétköznap 06:00 – 22:00 2,10 €/km éjszaka hétköznap, hétvégén és ünnep napokon 8,37 €/óra várakozás Például: Reina Sofia repülőtér – Golf del Sur 13 € – Los Cristianos 22 € – Las Américas 25 € – Los Gigantes 42 €.

A Spanyolország területén tartózkodó magyar állampolgárok használhatják magyar jogosítványukat.

A közlekedési bírságok magasak, a 250- 900 eurót is elérhetik.

Gyorshajtás: a sebességhatár lakott területen 60 km/h-val, lakott területen kívül 80 km/h-val való átlépése már bűncselekmény, szabadságvesztéssel is büntethető.

Tömegközlekedés

Autóbusz közlekedés

Tenerifén a helyi és távolsági közlekedést a TITSA társaság bonyolítja. Panorámás, jellegzetes zöld színű és TITSA feliratú autóbuszokra a táblával jelzett megállókban lehet felszállni. Jegyet az autóbusz sofőrtől lehet venni és € -val kell fizetni. Az autóbusz közlekedés nagyon olcsó, egy 10 – 20 km-es út 1-2 € -ból megoldható. Várakozási idő a kiválasztott számú járatra 30 – 60 perc. Helyi közlekedéshez több járatot is igénybe lehet venni.
Tenerife Repülőterek

A sziget két repülőtere más-más célt szolgál: az északi részen található Los Rodeos főleg a szigetek közötti utas- és kereskedelmi forgalmat bonyolítja le, míg a déli részen fekvő Reina Sofia repülőtere a nemzetközi járatokat fogadja.

Közbiztonság

Az ország közbiztonsági helyzete általában jó, a szokásos óvintézkedéseket szükséges megtennünk..

Képviseletek / konzulátusok

Madridi konzuli hivatal

Cím: C/ Ángel de Diego Roldán 21. 28016 Madrid

Előhívó: (00)-(34)
Telefon: 91-413-98-50, 91-413-41-37
Ügyelet:  (619)-22-19-29
Fax:  91-416-44-54
E-mail:consulate.mad@mfa.gov.hu
Honlap:  www.mfa.gov.hu/emb/madrid

Konzuli kerület:

Egész Spanyolország beleértve a Kanári-szigeteket: Gran Canaria, Tenerife, Fuerte Ventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro, Gomera.

Ünnepek / ünnepnapok

Ünnepek és karneválok

A Kanári szigeteken minden évben több karnevált is rendeznek. Minden egyes karneválnak más a témája – többségük vallási vonatkozású, és ez meghatározza a jelmezek és dekoráció jellegét. A legnagyobbak a téltemető karneválok, melyek általában februárban kerülnek megrendezésre, Tenerifén körülbelül két héttel Hamvazószerda előtt kezdődnek.

A legfontosabb része minden karneválnak az utcai felvonulás. Ekkor az emberek végre megmutatják a nagyon munkaigényes és sokáig készített karneváli kosztümjeiket. Kicsik és nagyok szebbnél szebb népviseletet öltenek, és maguk készítette tipikus helyi finomságokkal kínálgatják egymást. Minden karnevál nélkülözhetetlen eleme a városközpontban felállított színpad – itt rendezik meg az esti show műsorokat, akrobatikus bemutatókat.

Gyakran hónapokig is eltart egy-egy pazar jelmez és maszk elkészítése, a dobogók megtervezése, felépítése, így amint véget ér az egyik karnevál, a kanáriak máris a következőre készülődnek. A riói karnevállal ellentétben, ahol a fő felvonulás szervezett csoportokból áll, a Kanári-szigeteken szinte mindenki maszkot és jelmezt visel, így az utcákat és tereket kalózok, szamurájok és olyan komédiások töltik meg, mint Charlie Chaplin vagy éppen Walt Disney mesefigurái. A Kanári-szigeteken majdnem mindenki hozzácsapódik az ünnepléshez. Sokszor a színek, a tánc és a zene kavalkádjába hagyják magukat a turisták is bevonni.

Tenerife Karnevál

A legnagyobb és legjelentősebb ünnepségsorozat Tenerife szigetén. Minden év februárjában Santa Cruz de Tenerife városa ad otthont az események. Csodás lányok, pompás jelmezek, menetelő zenekarok és zene, zene, zene! A sziget összes lakója egy nagy, vidám, ünneplő tömeggé áll össze.

A legtöbb rendezvény a kikötő közelében van, ahol az emberek táncolnak a legjobb zenekarok zenéjére. Az utolsó esemény a tenerifei karneválon az Entierro de La Sardina, azaz a „szardíniák temetése”. A városiak feketébe burkolóznak, hogy így jelezzék a karnevál lelkének távozását, és ahol eltemetik egy hal kézzel készített képmását, ezzel jelezvén, hogy véget ért a karnevál, és minden visszatér a régi kerékvágásba. A férfiak és nők úton a tenger felé hangosan kiabálnak és jajonganak, ezután a hatalmas szardíniát elégetik a tengerparton. Általában petárdákkal van tele, így a karnevál résztvevői még tűzijátékot is nézhetnek.

Corpus Christi

Jelentős ünnepség Tenerifén a Corpus Christi, azaz az Úrnapja ünnepség, melynek La Orotava ad otthont. Minden júniusban óriási virágszőnyegeket készítenek a helyi lakosok, amelyekhez többtonnányi vulkáni hamut, virágszirmokat, ágakat, leveleket és más szigorúan természetes anyagokat használnak fel. Ezekkel a gyönyörű alkotásokkal aztán szépen leterítik az utcákat és a tereket. Az ünnep végeztével egy hatalmas utcabál keretén belül ‘széttáncolják” a hosszadalmas munka eredményét.

Fiestas de la Cruz – A Szent Kereszt felmagasztalása

Május elején az egész szigeten ünneplik, de különösen Santa Cruz, Puerto de la Cruz, Los Realejos településeken. Az egyik legszebb fesztivál Tenerife szigetén mely városról városra változik. Gyönyörű helyi virágokkal díszítik fel a kereszteket, az emberek hagyományos kanári ruhákban vonulnak fel az utcákon és a tereken.

Puerto de la Cruz

Az ünnepségsorozat itt is a téltemető karnevállal kezdődik februárban, melynek itt legalább annyira forró a hangulata, mint a fővárosban. Május 3-án a kereszteket és a kápolnákat virággal ékesítik, ekkor ünneplik a város alapítását és a Kereszt felmagasztalását. Szent Iván napjának előestéjén, június 23-án a nyári napforduló kereszténység előtti ünnepét megidéző máglyák világítják meg az eget és az ünneplők a guanch időket felelevenítve kecskéket vezetnek a vízbe a Playa Jardínnál. A város kiemelkedő ünnepeire azonban csak júliusban kerül sor egész programsorozatokkal, koncertekkel, parádékkal és nagy, nyilvános vacsorákkal. A gyermekek és a soha fel nem növő felnőttek számára a november 29-i Cserépedények ünnepe (Fiesta de Los Cacharros) a legkülönlegesebb, amikor is a kicsik keresztül-kasul szaladgálnak az utcákon és madzagon régi edényeket, lábasokat, kannákat, autóalkatrészeket, konzervdobozokat húznak maguk után – igazából bármit, a lényeg, hogy hangos legyen.

forrás: kanari-szigetek.eu

Ajánlott weboldalak

Nemzetközi Oltóközpont

Konzuli Szolgálat

Wikipédia

Nevezetességek, látnivalók

Playa de las Americas

A Tenerife déli partján elhelyezkedő Playa de las Americas a szigeten a turizmus központja. Számos söröző, bár, diszkó, és pezsgő éjszakai élet várja az ide érkezőket. Sportolási lehetőségekben sincs hiány: teniszpályák, a bowling, és a gokart, 18 lyukú golfpálya: Golf Las Americas, a tengerparton pedig szinte minden létező vízi sport kipróbálható. Tiszta, szép hely. A családok számára is ideális, csendesebb részek is találhatók itt, és számos gyerekprogram lehetőség. A kisgyerekes családok, és a csendet, nyugalmat keresők inkább ne a város központjában keressenek szállást. Strandja nagyon jó.

Costa Adeje

Costa Adeje délnyugati nyaralóhely, Las Americas és Los Cristianos mellett, azokkal teljesen egybeépülve. Turistaváros, apartman házakkal, szállodákkal, kávézókkal és éttermekkel. „Felső kategóriás” nyaralóhely, négy és öt csillagos szállodákkal, drága üzletekkel. Csendes, tiszta rész, de kevésbé jellegzetes. Családok számára ideális. Számos homokos strand található a környéken, és itt van a Siam Park nevű aquapark. Szombatonként és vasárnaponként 8:00-13:30 között a Calle Archajara címen lévő piaccsarnokban termelői piacot (Agromercado Adeje) tartanak, ahol finom zöldség, gyümölcs, tojás, sajt, virág, méz, bor kapható a helyi parasztoktól.

Los Cristianos

Népszerű üdülő-település Tenerife délnyugati csücskében, két impozáns hegy között, egy védett öbölben fekszik. A csendes halászfaluból mára rendkívül népszerű turistacélpont lett. Los Cristianosban csendesebb, mint Playa de las Americas, a modern szállodák építése ellenére sikerült megtartania tradicionális hangulatát. Los Cristianos két aranyhomokos, igen színvonalas strandján szinte minden létező vízi sport kipróbálható.

Gyermekprogram ajánlat: Los Cristianoshoz közel, 3 km-re északra, a főút mellett elhelyezkedő, taxival Los Cristianosból elérhető Monkey Park egy remek kis állatkert, ahol lehetőség van bemenni a majmok ketrecébe, vagy akár etetni is őket. A majmok mellett madarak és hüllők is láthatók.

Playa Paraiso

Playa Paraiso kisebb, csendes település, egy utcával. Gyakorlatilag csak szállodák vannak itt, valamint néhány étterem, bolt, és bár. Ugyanakkor közel (14 km-re) van Playa de las Americashoz, és annak szórakozási és programlehetőségeihez. Magán a nyaralóhelyen időtöltési lehetőség a strandoláson kívül nem igen van, ahhoz buszra kell ülni, vagy még inkább bérelt autóba szállni, mivel a buszok innen nem túl gyakoriak, és korán visszajönnek, és egy nagyobb hely felé venni az irányt. Fiataloknak nem ideális, és mivel Playa Paraiso strandja sziklás, gyerekes családok számára sem igazán megfelelő.

Puerto de la Cruz

Tenerife északi részének fő üdülőhelye. Pálmafás promenádok, a sok zöld, a bevásárló utcák, hangulatos, igen szép város. Gyermekekkel ajánlott program: Loro Parque. Van egy szép, helyi flórát bemutató botanikus kert (Jardín Botaníco) is. A fennsíkon található, Parque Taoro parkból csodás kilátás nyílik, vízesések, kutak, és éttermek is találhatók a területén, illetve belépő ellenében megtekinthető Jardín Aquático vízikert is.

Puerto de la Cruz az elegáns, tartalmas tenerifei nyaralásra vágyóknak ideális. A déli nyaralóhelyeknél sokkal csendesebb, nyugodtabb üdülőhely. A strandok fekete homokosak. Gyerekes családok számára ideális, ugyanakkor hűvösebb, szelesebb, mint a déli részek, és délen jobbak a strandok.

Garachico

A sziget északi részén, Santa Cruz de Tenerifétől 52 km-re található Garachico az egyik legnépszerűbb kirándulási célpont a szigeten. Autentikus házak, templomok, hamisíthatatlan spanyol hangulat. Egy 1706-os vulkánkitörés elpusztította a falut, ennek köszönhetően természetes sziklamedencék jöttek létre, a vulkanikus sziklák feltöltődtek tengervízzel. Ezekben a medencékben úszkálni igazán különleges élmény. A helyiek a lávára építették újra falujukat.

Icod de los Vinos

Az északnyugati Icod de los Vinos falu a kiváló borokról, a 18 méter magas Drago Milenario „ezeréves”, fokozottan védett sárkányfáról, és a 15. században épült San Marcos templomról híres. Gyerekeknek is élmény lehet a kedvelt és színvonalas múzeum: az Artlandya babamúzeum. Icod de los Vinostól 3 km-re helyezkedik el a Cueva del Viento, a világ egyik legnagyobb vulkanikus, láva által létrehozott barlangja.

La Laguna

La Laguna (teljes nevén San Cristóbal de la Laguna) 1999 óta a Világörökség része. Tenerife második legnépesebb városa, annak régi fővárosa, hangulatos kis utcákkal, és házacskákkal. La Lagunában egymást érik a szobrok, a paloták, és a 17.-18. századi házak. San Cristóbal de la Laguna egyetemi város, a 130.000 lakosán kívül 30.000, rendkívül szerencsés diák ideiglenes otthona. A várost a 15. században alapították, míg az egyetem 1701-ben létesült. 1723-ban La Laguna elvesztette a fővárosi rangot, azóta Santa Cruz számít Tenerife fővárosának.

La Orotava

Tenerife északi részén, 400 m magasan, az Orotova-völgyben fekvő festői város. Hangulatos óváros, sok templom, monostor, elegáns régi házak és szép kertek nyűgözik le a látogatót. La Orotava leghíresebb nevezetességei a Casas de los Balcones, a Calle San Fransiscón álló 17. századi faerkélyes házak.

Los Gigantes

Tenerife nyugati részén található kis üdülőfalu az öblöt körülölelő varázslatos, 5-800 méter magas sziklákról kapta a nevét. Los Gigantesnél bálnák, és delfinek is megfigyelhetők szabadon! A nyugalom, a csend, és a gyönyörű környezet miatt Los Gigantes a családi üdülés jó színhelye lehet.

Los Realejos

A 36 ezres város a Teide lábánál található. Minden felől a természet csodái veszik körül. Gyönyörű, fekete-homokos tengerpartja van, az El Socorro.

Masca

Masca, az „elfelejtett falu” egy hangulatos hegyi kisváros, amely az 1960-as évekig csak gyalog volt elérhető, út csak később épült hozzá. Ma egy hátborzongató, ugyanakkor csodálatos panorámát nyújtó úton érhető el. A falu évszázadokkal ezelőtt a kalózok tanyája volt. A hegy lejtőire épült fehér házai nagyon jellegzetesek, több ház is elhagyatott – sok lakó Tenerife vagy Spanyolország más részeire költözött. Kirándulás tipp: 8 km-es gyalogút vezet a mascai völgybe, amely felejthetetlen gyönyörű látvánnyal fogadja a kirándulókat!

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife a sziget fővárosa, valamint Las Palmassal megosztva a Kanári-szigetek fővárosa. 206 ezren lakják, az elővárosi területekkel együtt 503 ezer a lakossága – a sziget lakóinak több mint fele ezen a részen él. Itt tartják a látványos karnevált, innen indulnak és ide érkeznek a kompok La Palma, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro szigeteiről, valamint Spanyolország szárazföldi részeiről (Huelva, Cádiz). A városhoz közel található a sziget legszebb strandja is, a Playa de las Teresitas. Maga Santa Cruz de Tenerife nem kifejezett nyaralóhely.

Vilaflor

Az 1500 méteres magasságba épült Vilaflor Spanyolország legmagasabban fekvő települése. Az 1800 lakosú kis falu szinte állandó felhőben van. Klímája és kristálytiszta levegője rendkívül jót tesz az asztmás betegeknek. A falu neve, azaz Vilaflor spanyolul azt jelenti, hogy „a virágok városa”, ezt gyönyörű flórájának köszönheti – tavasszal a vadvirágok az egész falut beborítják. Gyönyörű, békés hely.

Teide

A Teide 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb hegye, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetre. A csúcsra való látogatás, vagy más túra a nemzeti parkban a tenerifei nyaralás egyik legmaradandóbb élménye lehet. Ez Spanyolország leglátogatottabb természeti látnivalója. A Pico de Teide tűzhányó pedig a föld harmadik legnagyobb vulkánjának is számít két hawaii vulkán után. A tűzhányó utoljára 1909-ben tőrt ki, de a jövőben újabb kitörésekre számítanak. A Teide vulkán, és a környező részei nemzeti parki védelem alatt állnak, valamint 1998 óta jelölve vannak UNESCO Világörökségi címre is.

Libegővel juthatunk fel a csúcshoz. A „lenti” (2350 méter magasan lévő) libegő állomás autó mellett tömegközlekedéssel is elérhető. Felfelé haladva, az egyre szebb panoráma mellet, figyelhetjük a változó vegetációt, valamint a fekete lávafolyamokat. Kb. 10 perces utazás után, 3500 méter magasra, a La Rambletta fennsíkra érkezünk, ahonnan mintegy fél órás, oxigénszegény levegőben megtett gyaloglás után a csúcsra érkezhetnek a vállalkozó kedvű turisták. A csúcson szép időben Tenerife egész szigetét, és még a többi Kanári szigetet is láthatjuk.

Siam Park

Sokak (és a Tripadvisor J )véleménye szerint a világ egyik legjobb aquaparkja.

Ne hagyják ki az élményt, akár családdal, gyermekekkel, akár kettesben érkeznek a szigetre, hogy ellátogassanak Európa legnagyobb vízi élményparkjába. A parkot 2008-ban adták át, egy 185.000 négyzetméteres területen helyezkedik el, Tenerife déli részén, Costa Adejében. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlegesen ereszkedik le, s igazi adrenalin bomba a leereszkedés rajta. A hullámstrand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik, örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak, de különösen a kisgyerekes családoknak biztosít kényelmes kikapcsolódási lehetőséget. Ha a gyermekeknél tartunk, akkor semmiképpen sem szabad kihagyni az Elveszett várost, mely egy igazi gyermekbirodalom, ahol a varázslatos vízi váron túl csúszdák, vízesések biztosítják a kicsik, s akár a nagyobbak élményfürdőjét is. A nyugalomra vágyó vendégek is megtalálják számításukat: a kristálytiszta vizű “lassú folyamon” hatalmas gumigyűrűkön lehet ringatózni, miközben a szigeten “kifogyhatatlan” napfény kényeztető sugarait élvezzük.

Nincs hiány a vendéglátó egységekben sem. Jelenleg 3 bár és 2 étterem választékában az egyszerű üdítőitaltól a különleges koktélokon keresztül, a falatokon át a teljes ételkínálatig minden megtalálható.

Belépőjegy: egész napos tartózkodás, korlátlan használat

Premium jegy: Korlátlan használat, beleértve zárható szerkényt, törölköző használatot, valamint egy étkezést.

A Twin ticket vásárlásával a két legnagyobb élményparkban biztosíthatnak maguknak kedvezményes belépést. Az újonnan épült Siam Park mellett a már 40 éve a turistákat lenyűgöző Loro Park is “kötelező program” minden, a szigetre látogató vendég számára. Online vásárlási lehetőség a Loro Park programleírása mellett.

Loro Parque (vagy Loro Park)

Tenerife északi részén, a sziget északi gyöngyszemének is nevezett Puerto de la Cruzban található, egyike az úgynevezett kötelező programoknak! A gyermekes családok körében találunk bőven olyanokat, akik évről évre visszatérnek a világ második legnagyobb témaparkjába. A Loro Parque 1972-ben nyitotta meg kapuit. Az elmúlt 40 évben már több mint 28 millióan csodálták meg az összesen 135.000 m²-en elterülő létesítményt. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található meg. A csodálatos, színesebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show műsorukkal. Ezenkívül fantasztikus delfin-show, lélegzetelállító kardszárnyú delfin-show kínál felhőtlen szórakozást a park vendégeinek naponta többször is, csakúgy, mint a barátságos fókák, akik profi idomárjaiknak köszönhetően készségesen szórakoztatnak gyermeket-felnőttet egész évben a hét minden napján. A pingvinek is jól érzik magukat a számukra kialakított természetes környezetben, ahol a sarkvidéki -2°C fokban élik mindennapjaikat a világ legnagyobb pingvináriumában. A park egyik fénypontja a 18,5 méter hosszú cápaalagút, ahol a 7 különböző cápafaj mellett pirájákat, színes neon halakat láthatunk közvetlen a fejünk felett úszkálni. Az egész park területét lenyűgöző, nagyon szépen gondozott zöld növényzet borítja, amely növények a világ különböző tájairól lettek idetelepítve.

A parkban 3 étterem, 1 grill bár, 2 kávézó, szuvenírbolt található. A belépő ára tartalmazza az összes show műsor korlátlan megtekintését egy napon belül. A transzfer + belépő ára tartalmazza a  transzfert szállástól a parkig, a belépőjegy árát, illetve a visszautat. A Twin – ticket belépő ára tartalmazza a belépő árát a Loro Parkba ÉS a Siam Parkba.

Tenerife strandjai

Tenerifén találhatók Európa legtisztább strandjai. A szigeten a strandok természetes formájukban vulkanikus eredetű fekete homokosak, az aranyhomokos strandokra a Szaharából szállítottak homokot. Sárga homokos strandok főleg a főváros, Santa Cruz környékén találhatóak.

Érdekes strand a Puerto de la Cruzban lévő Costa Martianez, amely egy mesterségesen kialakított strandrész, több medencével.

A Los Cristianos és Las Americas között található Playa de las Vistas a sziget egyik legjobb strandja. Kisgyermekes családok számára is ideális hosszú fehér homokos (tehát nem természetes) strand.

Északon pedig a legszebb strand a Playa de las Teresitas, egy képeslapokra kívánkozó, Tenerife strandjaitól gyökeresen különböző, gyönyörű, aranyhomokos (szaharai homokkal feltöltött), pálmafákkal övezett part. Szintén hosszú, gyerekbarát part.