seychelle-szigetek 63x63 px Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek 155 szigetből álló szigetcsoport világos türkizkék, meleg tengerével, számtalan festői szigetével, öblével, csodálatos növény- és állatvilágával, egzotikus kultúrájával vár Téged, Emlékszel a Bounty reklámokra?

Tengerparti esküvőt szeretnél és a hivatalos papír is fontos? A Seychelle-szigetek az egyik legjobb ajánlatunk számtalan választási lehetőséggel!

Ha több időd van, érdemes kombinálni 2 vagy 3 szigetet, a sorrend: a nagytól a kicsi felé!

Főváros: Victoria

Utazási idő Budapestről: kb 14 óra

Időeltolódás  télen +3 óra, nyáron +2 óra Budapesthez képest

Nyelv:angol, francia, beszélt nyelv még a kreol

Pénznem: seychelles-i rúpia (SRU) (1 rúpia = 100 cent). Pénzt váltani a hivatalos pénzváltó helyeken, szállodákban, bankokban vagy a bevásárló központokban lehet, de nagy mennyiségben nem érdemes, Eurot is elfogadják.

Seychelle-szigetek utazási ajánalatok

Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigeteket egész évben napos, meleg, trópusi időjárás jellemzi, egész éves úti cél. Speciális tevékenységek esetén van értelme ideális időszakról beszélni. Legcsapadékosabbak a téli hónapok, de egybefüggő esőzések nem jellemzőek, trópusi zápor egész évben lehet, a napi napsütéses órák száma 7 körül van.

Ajánlott Időszak az Utazásodhoz

Egész évben

Jan Febr Már Ápr Máj Jún  Júl Aug Szept Okt Nov Dec
seychelle-szigetek seychelle-szigetek seychelle-szigetek seychelles seychelles seychelle eskuvo seychelle eskuvo seychelle naszut seychelle naszut seychelle nyaralas seychelle nyaralas seychelle ajanlat

 

Mahé időjárás Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Maximális hőmérséklet °C 30 31 31 32 31 29 28 29 27 28 30 30
Minimum hőmérséklet °C 23 25 25 24 25 24 23 23 24 24 23 23
Vízhőmérséklet °C 28 28 29 29 29 29 27 26 26 28 28 28
Esős napok száma (nap / hó) 23 14 16 16 18 20 20 20 21 18 17 21

 

Megszállott búvár vagy hobbi -ornitológus vagy? Speciális érdeklődésed szerint is választhatsz az ideális időpontok közül:

madárles április (szaporodási időszak), máj-szept. (füstös csér fészekrakás), október (vándorlás)
búvárkodás március-május / szeptember- november
horgászat október- április
túrázás május- szeptember
vitorlázás egész évben
snorkelling egész évben
szörf, windsurf május- szeptember

Helyrajz

Seychelle-szigetek szigetállam az Indiai-óceánban található. A belső szigetcsoportok gránitszigetek, a külső szigetek sík korallzátonyok. Legmagasabb pontja a Morne Seychellois (905 m). Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Nincsenek őslakosok; a seychelle-iek főleg francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók utódai. A lakosság nagy része római katolikus.

A szigetvilágot alkotó szigetek számát gyakran 115-ben határozzák meg, a Seychelle Köztársaság Alkotmányában viszont 155 sziget szerepel:

 • 42 gránit sziget, ide tartoznak a legnagyobb szigetek is: Mahé, Praslin, La Digue
 • 4 korall- és homokzátony pl.: Denis és Bird
 • 109 korallsziget pl.: Desroches, , Alphonse

Gasztronómia

Kreol jellegű konyha jellemzi számtalan külső hatással, ezek közül az indiai a legerőteljesebb. Előszeretettel fogyasztanak, halat, friss zöldségeket, rizst. A vacsora számít főétkezésnek. A húsokat gyakran grillezik és kókusztejjel locsolgatják.

Érdemes megkóstolni olyan helyi specialitásokat, mint a “kari koko ton” (kókusztejben párolt különleges tengeri hal), valamint a “ladob patat” (édes burgonya).

Be- és kiutazási szabályok

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Seychelle-szigetekre. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:

 • Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél;
 • Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;
 • Visszaigazolt szállásfoglalás;
 • Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;
 • A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)

Védőoltások

Kötelező védőoltás nincs.

Ajánlott oltásokról saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak utazás előtt a Nemzetközi Oltóközpontnál

Helyi közlekedés / Autóbérlés

>Bal oldali közlekedés van, Mahé és Praslin szigetén lehet és érdemes is (gyakorlott sofőröknek) autót bérelni, mellékutak használatát és éjszakai vezetést nem javaslunk. Ha rövidebb ideig tartózkodunk a szigeteken, egy –egy kirándulásra inkább szervezetten a szigeteken pedig kerékpárral érdemes menni. A kisebb szigeteken a motoros közlekedés korlátozott.

Közbiztonság

Az ország közbiztonsági helyzete jó,  a szokásos elővigyázatossági lépéseket ne felejtsük el megtenni.

Képviseletek / konzulátusok

A szigeteken nincs magyar külképviselet, konzuli segítséget Magyarország Nairobi Nagykövetsége tud adni. Azonban a segítségnyújtás és az esetleges ügyintézés több időt vehet igénybe.

Tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette
Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles
Előhívó: (248)
Telefon: 292-811

Nevezetességek, látnivalók

Mahé

Ezen a szigeten található a nemzetközi repülőtér és Victoria, a világ egyik legkisebb fővárosa. A sziget 27 km hosszú, a legszélesebb ponton 8 km széles.

Beau Vallon Bay: a legnagyobb és egyben a legnépszerűbb partszakasz. Finom homok, tiszta part, éttermek, bárok, szórakozási és sportolási lehetőségek széles választéka várja az ide látogatókat. A sziget délnyugati oldalán egymást váltják az öblök, melyekben egy-egy szálloda található. Ezek a gránitsziklák közé ékelt partok tiszták, fehér homokkal borítottak, kisebbek, hangulatuk nyugodtabb, mint az északi parté, de a szállodák közelében kevesebb az étterem, szórakozási lehetőség.

Praslin

A Seychelle-szigetek második legnagyobb szigete. Természetkedvelők paradicsoma, hófehér homokos tengerpartok és dús vegetáció jellemzi. Számos állat és növényfaj él e parányi szigeten (fekete papagáj, vörös ananász, vadkávé), mely a Földön sehol máshol nem található meg! Az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Vallée de Mai-ban (Május-völgy) 4000 tengeri kókuszpálma (coco de mer) nő jellegzetes „dupla” kókuszdióival, melyek a 20 kg-ot is elérhetik! Formája miatt szerelemgyümölcsnek is hívják. A Coco-de-Mer a világ legnagyobb magja.

La Digue

A szigeten alig van motoros jármű, biciklivel és ökrös szekérrel közlekedhetsz. La Digue gránitsziklákkal ékesített hófehér homokos strandjai számos reklámnak, fotónak és filmnek szolgáltak már hátterül.

Aldabra Atoll

A világ legnagyobb atollja, az UNESCO Világörökség része. Aldabra az eredeti élőhelye az óriás szárazföldi teknősnek. A több mint 200.000 teknős mellett ugyanennyi különleges madárfaj figyelhető meg itt.

A szigetek között vannak lakatlan szigetek is, a távolabbi korallszigetekre kevesebb látogató érkezik, a szállások exkluzivitása és ára sziget méretével fordított arányban nő…

 

Ünnepek/ünnepnapok

  • Január 1. – Újév
  • Március – április – Húsvét
  • Május 1. – Munka ünnepe
  • Június 5. – A Felszabadulás napja
  • Június 18. – Nemzeti Nap
  • Augusztus 15. – Nagyboldogasszony ünnepe
  • November 1. – Mindenszentek
  • December 8. – Szeplőtlen fogantatás napja
  • December 25-26. – Karácsony

 

Ajánlott weboldalak

Nemzetközi Oltóközpont

Konzuli Szolgálat

Wikipedia