Különleges utazás Kambodzsa úszó falvaiba - Futura Travel
Egzotikus utak, egzotikus pihenés, külföldi esküvő, nászút - Barbados - Karib-szigetek
Így lesz tökéletes a tengerparti esküvő
2015.11.06.
Luxus vízfeletti bungalók a Karib-térségben!
2016.03.30.
Egzotikus utak, egzotikus pihenés, külföldi esküvő, nászút - Barbados - Karib-szigetek
Így lesz tökéletes a tengerparti esküvő
2015.11.06.
Luxus vízfeletti bungalók a Karib-térségben!
2016.03.30.

Különleges utazás Kambodzsa úszó falvaiba

Kambodzsa utazáson mindenki elsősorban az ősi khmer város lenyűgöző romjait keresi fel, Angkor Wat templomegyüttese régóta ismert a turisták körében.

Kambodzsa 1

Igazán különleges élményben lehet részed, ha pár nappal meghosszabbítod kambodzsai utazásodat, és felkeresed a Tonle Sap tavon található úszó falvakat akár egy helyi khmer családnál vendégeskedve!

Kambodzsa legnagyobb tava (kb. a mi Balatonunk kétszerese) nemcsak természetvédelmi szempontból fontos, de gazdasági jelentősége is óriási: az ország halfogyasztásának több mint felét a tóból halászott halak biztosítják. A halfeldolgozás módjai közül leggyakoribb a napon szárítás, de itt készül a híres halszósz, a ‘toeuk trey’ is, mely a távol-keleti és khmer konyha nélkülözhetetlen és ízletes eleme és a halpaszta, a „prahok„. A száraz évszakban a a tó vízmennyisége drámaian lecsökken, míg a tó mérete 2500 km2-ről 12000 km2-re is nőhet az esős évszakban.

Kambodzsa Tonle Sap

 Az évszázadok során a kambodzsaiak megtanulták, hogyan alkalmazkodjanak a természet szeszélyeihez, hogyan használhatják ki a Tonle Sap tó adottságait a legjobban. Egész falvakat építettek cölöpökre a tóra, némelyiket akár 10 méter magasra, elképesztő látványt nyújtanak! A házak az esős évszakban lebegni látszanak a víz színén. Az úszó falvak közül Chong Kneas a tömegturizmus helyszíne, ha azonban szeretsz letérni a járatlan útról, inkább Kompong Pluk való neked, amelyet tuk tuk-kal könnyen elérhetsz, vagy Kompong Khleang, amely elég messze van ugyan Siem Reaptól, de megéri a fáradságot, hiszen minél távolabb kerülsz a turisták fő csapásirányától, annál valódibb élményekre tehetsz szert!

Kambodzsa Kompong Khleang áprilisban száraz évszakban

Az úszó falvakat leginkább egy hajótúrával lehet felfedezni: ahogy a hajód siklik az úszó falu házai között, bepillantást nyerhetsz a helyiek egyszerűségében szép életébe. A házak nyitottak a külvilág felé, ez teszi lehetővé az itt lakóknak, hogy egyszerűen tartsák egymással a kapcsolatot. A helyi közösség élete minden szálon a tóhoz kötődik, az életük elképzelhetetlen lenne a tó nélkül. Nemcsak a megélhetésük miatt töltik minden idejüket a vízen – nagyrészt halász családok lakják a falvakat- hanem a fennmaradó idejüket is nagyrészt a vízben töltik. Láthatsz fürdőző, úszó gyerekeket és nőket, amint a cseppet sem tisztának tűnő, barna tóban mossák a családi szennyest.

Kambodzsa Kompong Phluk-játszó gyerekek
Az esős évszakban mindenki hajóval közlekedik: így járnak a gyerekek iskolába, így járnak bevásárolni a családok, így látogatják a pagodát a hívők. A kambodzsaiak vidámak, kedvesek, elfogadják, élvezik, amit a természet ad nekik és megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni a természet adományaiból! Tanulhatunk tőlük!

Kambodzsa Kompong Khleang vendéglátó terasza

Kompong Khleangban arra is van mód, hogy egy khmer család hagyományos otthonában töltsd az éjszakát. A vendéglátóid gondoskodnak rólad, biztosítják az étkezést – ennél autentikusabb már nem lehet! – és a fapadlón kényelmes fekhelyet készítenek neked a család házában.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soha nem fogod elfelejteni kambodzsai utazásodnak ezt az élményét!

Ajánljuk kambodzsai program kiegészítéseként, de szívesen összeállítunk Neked egy személyre szabott kambodzsai ajánlatot is!

fotók és eredeti szöveg: Easia Travel, frodítás: MB