barbados 63x63 px Barbados

Barbados csodás tengerparti szállodáiban kipihenheted a hétköznapok, vagy az itteni nyüzsgő éjszakai élet fáradalmait. Bridgetown az Unesco Világörökség része, csodás színes épületeit gyönyörű kertek övezik. A keleti part szörfözésre csábít, az emberek büszkék és vendégszeretőek.

  Főváros: Bridgetown

Utazási idő Budapestről: kb 16 óra (átszállással)

Időeltolódás: nyáron -6 óra, télen -5 óra

Nyelv: hivatalos nyelv az angol

Pénznem: Barbadosi Dollár (BBD), 1 BBD kb. 140 HUF

Hálózat: 110-115 V, 50 Hz. Adapter a legtöbb hotelben rendelkezésre áll.

Barbados utazási ajánlatok

Barbados Időjárása

Barbados éghajlata trópusi, egész évben meleg van, tökéletes idő a kikapcsolódáshoz. Az esős évszak júliustól november közepéig tart, ilyenkor melegebb van, a levegő páratartalma magas. Ez a trópusi viharok időszaka is, de Barbadost ritkán sújtják  hurrikánok.

Bridgetown időjárása Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet °C 28 28 28 29 29 29 29 29 29 29 29 28
Minimum hőmérséklet °C 23 23 23 24 24 25 24 24 24 24 24 24
Vízhőmérséklet °C 27 27 27 27 28 28 28 29 29 29 28 28
Napsütéses órák száma (óra/nap) 9 9 10 9 9 9 8 9 9 8 8 9
Csapadék (mm/hó) 66 28 33 36 58 112 147 147 170 178 206 97


 

Ajánlott Időszak Utazásodhoz 

Egész évben.

Ha esküvőt terveztek, a márciustól júliusig tartó időszak a legtökéletesebb!

barbados barbados barbados barbados barbados barbadosi utazas barbadosi utazas barbadosi nyaralas barbadosi nyaralas karib nyaralas karibi nyaralas karibi utazas
Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

Helyrajz

Barbados a Karib-térség legkeletibb szigete, a Kis-Antillák tagja. Az ország neve a spanyol „szakállas férfi” kifejezésre vezethető vissza, és azzal is kapcsolatba hozzák, hogy az itt honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek. Legmagasabb pontja, a Mount Hillaby is csak 340 méter, többi része sík vidék. Barbados az egyik legszikrázóbb és legkevésbé csapadékos sziget a Karib-térségben, amely gyönyörű korallzátonyaival, festői gyarmati városkáival, érdekes múzeumaival, valamint pezsgő éjszakai életével emlékezetes vakációt ígér.

Egy kis történelem:

Az első indiánok Venezuela felől érkeztek 350 körül, majd a második hullám Dél-Amerikából 800 körül érkezett. A 14. században a betelepülők harmadik hullámával karibok érkeztek Dél-Amerika felől, a szigetnek végül a portugálok adták ezt a nevet. . 1627 és a függetlenség 1966-os elnyerése között a sziget brit uralom alatt állt.

Be- és kiutazási szabályok

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Barbadosra és ott három hónapig tartózkodhatnak turistaként, az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig kell érvényesnek lennie.

Védőoltások

Kötelező védőoltás nincs, a>jánlott oltásokról saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak utazás előtt a Nemzetközi Oltóközpontban.

Külföldiként az esetleges orvosi ellátásért minden esetben fizetni kell, emiatt célszerű nagyobb értékű utasbiztosítást kötni az utazás megkezdése előtt!

Helyi közlekedés / Autóbérlés

Barbadoson baloldali a közlekedés. Bérelt autóval a legkönnyebb a programlehetőségek felkutatása, a sziget felfedezése. Léteznek távolsági buszok és taxik is elérhető áron, ezek járatai általában biztonságosak.

Közbiztonság

Barbados közbiztonsága jónak mondható, de természetesen ajánlott értékeikre fokozottan figyelni a piacokon, pályaudvarokon, bárokban és a strandokon, ha lehet, kevés készpénzzel induljanak útra. Készítsenek másolatot útleveleikről és csak azt vigyék magukkal, az eredeti dokumentumokat javasolt a szállodai széfben elhelyezni.

 • Képviseletek / konzulátusok

  Barbadoson nincs magyar nagykövetség, konzuli hivatal és tiszteletbeli konzul a legközelebbi magyar tiszteletbeli konzul Venezuelában, Porlamarban van. A legközelebbi magyar nagykövetség konzuli hivatala Havannában található.

  Ajánlott weboldalak

  Nemzetközi Oltóközpont

  Konzuli Szolgálat

  Wikipédia

   

  Az oldalon szereplő képeket köszönjük az Barbados Tourism Authority-nek és a Pixabay-nek

Nevezetességek, látnivalók

A Keleti – és a Nyugati part között elég nagy különbség van, érdemes mindkettőt felkeresni. A keleti part az Atlanti –óceán felől kevésbé beépített, hamisítatlan, nyers szépségével hódítja meg a látogatókat. A nyugati partot a Karib-tenger hullámai mossák, itt található a legtöbb szálloda, étterem, egyéb turisztikai létesítmény, de ez a partszakasz is sikeresen megőrizte eleganciáját. Barbados egyre nagyobb hangsúlyt fektet az ökoturizmusra, a fenntartható fejlődésre, sok túra- és kerékpár útvonalat fedezhetnek fel a természetkedvelők.

Bridgetown

Barbados nem csupán a napimádóknak kedvez, de kulturális értékekben is igen gazdag. A Carlisle-öbölben lévő történelmi város kiváló példája a brit építészetnek, ezért is szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján. A Tyrol Cot Barbados első miniszterelnökének otthona volt, míg a mellette lévő Heritage Village egy „élő múzeum”. A Barbados Múzeum bepillantást enged a sziget gazdag történelmébe, és a kikötőváros ad otthont a nyugati féltek legrégebbi zsinagógájának is. A Nemzeti Hősök terén látható Nelson admirális szobra, az obeliszk alakú síremlék és a parlament neogótikus épületei. A Queen’s park helyén állt egykor a brit csapatok parancsnokának háza, ma ez a felújított György stílusú épület színházként és művészeti galériaként üzemel, illetve a parkban található a sziget híres majomkenyérfája is.

Strandok

Barbados trópusi sziget lévén gyönyörű strandoknak ad otthont. Nyugati partja nyugodtabb, azúrkék vize és a fehér homokos partokon lévő pálmafák lenyűgöző látványt nyújtanak, a legjobb választás a pihenésre vágyóknak. Északi partja hasonlóan nyugodt, homokkősziklák és korallok díszítik a partszakaszt. Déli és keleti partjaira a nyüzsgés a jellemzőbb, ezek a részek tökéletes lehetőséget nyújtanak a vízi sportok űzésére, mint például szörf vagy kitesurf. 

Gasztronómia

A sokoldalú Barbados gasztronómiája szintén nagyon változatos, izgalmas keveréke az afrikai, a karibi, az európai és a nyugat-indiai konyhának. A szigetország nevezetes furcsa halairól. Ilyen például a repülőhal, amely Barbados nemzeti jelképe is egyben, mégis előszeretettel szolgálják fel vasárnapi ebéd gyanánt, de ezen kívül tonhalat, lazacot, tőkehalat, vörös sügért, kagylókat, rákokat is halásznak, amiket mindenféle formában – grillezve, párolva, bundázva, szószosan – fogyasztanak. Nemzeti ételük a Cou-cou & bajan fish (vagyis a kukoricakása és barbadosi hal), továbbá népszerű csemegéjüket, a „Pudding & Souse„.

Italaikat tekintve említésre méltó a minőségi barbadosi rum, amely az egyik legjobb és legerősebb a világon. A karib-tengeri nyaralás nem múlhat el egy „folyékony arany” túra nélkül, ahol bepillantást nyerhetnek a több mint 300 éves ital készítésének titkaiba. A szigeten rengeteg rumüzlet található, ahol koccintani lehet a helyiekkel, a híres „Rum Cake” pedig szuvenírnek is kiváló. A rum minden formában megtalálható az itallapokon (rumpuncs, koktélok). Ezen kívül az angol pubok igazi angol söröket kínálnak hűsítő gyanánt.

Ünnepek / ünnepnapok

   • Január 1. – Újév
   • Január 21. – Errol Barrow napja
   • Március 25 – Nagypéntek
   • Március 28 – Húsvéthétfő
   • Április 28. – Hősök napja
   • Május 1. – Munka ünnepe
   • Május 16. – Pünkösdhétfő
   • Augusztus 1. – Fesztivál
   • Augusztus 2. – Egyenjogúság napja
   • November 30. – nemzeti ünnep – a függetlenség napja (1966)
   • December 25-26. – Karácsony