Utazási tanácsok, hírek, érdekességek: Refill not Landfill Kambodzsában
Felkészülés a repülésre: ülésválasztás
2018.04.09.
Ciprus nyaralás | Tengerparti esküvő | Nászútzerelem hídja
Ciprusi kalandozások: Élménybeszámoló a szerelem szigetéről.
2018.08.13.

Refill not Landfill: Zöldebb turizmus Kambodzsában


Refill Not Landfill: Követendő zöld turizmus program Kambodzsában!


Dél- Kelet-Ázsia híres kedves és vendégszerető lakóiról, lélegzetállító természeti csodáiról, gazdag történelméről. Ezért évről-évre egyre több látogató kereste fel az elmúlt évtizedekben. Habár ez nagymértékben hozzájárult a régió és lakosságának fejlődéséhez, tagadhatatlan negatív következményekkel is járt a környezetet tekintve. Kutatások szerint az emberiség mára 1 millió műanyag palackot használ el percenként. És ami még rosszabb, ennek 91%-át nem hasznosítják újra! Mit jelent ez Kambodzsára nézve? A külföldi látogatók kb. 355 000 nem újrahasznosított műanyag palackot használnak minden egyes nap, így hátrahagyva kb. 10 millió palackot havonta.

Ennek csökkentését tűzte ki célul a „Refill not Landfill” program:

Siem Reap turisztikai és vendéglátó ipari szakemberei összeültek, hogy kidolgozzanak egy fenntartható alternatívát, egy programot, aminek a segítségével megfordíthatják ezt a trendet Kambodzsa kiemelt turisztikai látnivalóinak környékén. Ennek eredményeként jött létre egy informális együttműködést és kampány, a „Refill not Landfill”, melynek célja:

  •         a nem újrahasznosított műanyag palackok használatának drasztikus csökkentése azáltal, hogy
  •         a Kambodzsába látogatóknak alumínium palackot biztosítanak, melyet folyamatosan használhatnak, és
  •        melyet biztonságos, iható vízzel tölthetnek újra a kiemelt turisztikai helyszíneken létrehozott ivóvíz újratöltő hálózaton.

A program segítségével az utasok folyamatosan megtölthetik palackjukat ivóvízzel, ahelyett hogy újra és újra műanyag palackos vizet vásárolnának.  Az újratöltő állomások nem csak hotel és éttermi partnereinknél elérhetőek, de minden általunk használt járművön is, így utasaink akkor is friss ivóvízhez juthatnak, ha úton vannak két látványosság között.

Csatlakozzatok hozzánk, és segítsétek a „Refill not Landfill” program sikerét Kambodzsában!

Ha további információra van szükségetek a programról, esetleg szívesen elutaznátok ebbe az izgalmas országba,  kérjétek személyre szabott Kambodzsa utazás ajánlatunkat!

Forrás: Easia Travel

SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATOT KÉREK!