Romantikus utazás, nászút: 10 tipp, hogy ne legyen rémálom
Egzotikus utak, tengerparti esküvő, nászút, segítő utak, körutazás - Bali, Indonézia
A sikeres házasság egyik titka a nászút
2015.10.07.
4 Drága nászút foglalási hiba
2015.10.14.
Egzotikus utak, tengerparti esküvő, nászút, segítő utak, körutazás - Bali, Indonézia
A sikeres házasság egyik titka a nászút
2015.10.07.
4 Drága nászút foglalási hiba
2015.10.14.

Romantikus utazás vagy nászút: 10 bevált tipp

Romantikus utazás vagy nászút: 10 bevált tipp

Az utazás kritikus pont a párok életében: általában rögtön az elsőnél eldől, hogy bírjátok- e együtt „összezárva” és a romantikusnak tervezett utazás életre szóló kaland lesz vagy az első lépcsőfok a szakításhoz…

 A tudatos felkészülés fejben, segíthet, hogy elkerüld a csapdákat!

 Ne legyen túl szigorú menetrendetek, de azért valami legyen…

Mint mindig, a nyerő az arany középút: írjatok egy listát, hogy mi az, amit szeretnétek megnézni, de hagyjátok magatokat elsodorni, ha közbejön egy csábító étterem, vagy egy csodálatos partszakasz, ami semmittevésre csábít! Ne legyen kötelező kipipálni mindent a listán!

romantikus városlátogatás

  1. 2. Ha barátokkal utaztok, akkor is legyen külön szállásotok

Már feltéve, hogy a romantika nektek olyan együttlétet jelent, ahol ketten vagytok. Bulizz a haverokkal, de legyen olyan program, ahol csak ketten vagytok és legalább este elvonulhassatok.

  1. 3. Vigyél kevesebb csomagot

Biztos, hogy szükséged lesz 6 pár cipőre? Emlékezz vissza az előző utazásra! Mennyit vettél fel belőle? Gondolod, hogy megszólnak, ha nincs rajtad minden nap másik kabát a városlátogatáson? Pakolj ki mindent az ágyra, amit vinni szeretnél, aztán a felét rakd vissza a szekrénybe! Legfeljebb lesz helyed visszafelé a megvásárolt cuccoknak, jobb, mintha vennél egy új nippet a polcra.

telepakolt bőrönd az utazáshoz

  1. 4. Hagyj időt a gasztro élményeknek

Ha csak rohangásztok fel alá egész nap, vagy utolsó pillanatra hagyjátok az étterem választást, még a végén beestek egy helyi mekibe vagy közeli, de borzalmas étterembe. Keressetek olyan helyet, ahol több a helyi, mint a turista! Ha eltér az ízlésetek, akkor minden nap más válasszon éttermet.

  1. 5. Legyen saját pénzed

Még ha közös kasszán vagytok is, legyen nálad saját készpénz vagy kártya, nem kell minden kiadást a másik orrára kötni.

  1. 6. Oszd be a fürdőszobát

Biztos romantikus hangulat gyilkos a szállodai fürdőszoba, különösen friss párkapcsolatoknál. Érdemes ilyenkor beosztani a szobát, akár rövid reggeli séta vagy kávézgatás a szálló halljában és máris megoldódik a probléma!

pihenés a medencénél

  1. 7. Ne most hozd fel a baba kérdést….

Legalábbis, ha eddig nem került szóba, inkább hagyd az unalmas hétköznapokra. Igaz, több időtök van beszélgetni, de ne erre használjátok! Hagyjuk azt is, hogy az ex hova vitt téged, vagy min vesztetek össze legutóbb.

  1. 8. Ismerkedj a helyiekkel

Lazábban kezdeményezhetsz beszélgetést, ha párban utaztok, sőt, másoknak is egyből van témája: mondjuk ti ketten! A legérdekesebb arcokat így ismerheted meg, máris lesz még egy közös élményetek.

  1. 9. Hagyj időt magadra is!

Tervezz be egy kis egyedül eltöltött időt is! Még összeszokott pároknál is óhatatlanul feszültségek, kellemetlenségek merülhetnek fel ha éjjel-nappal együtt vannak. Napi egy önálló kávézás, olvasgatás, séta, sportolás egyedül kiegyensúlyozottabbá tehet mindkettőnket.

  1. Romantikázzatok tudatosan

Akármennyire szűkre szabott a büdzsé, legalább egy hozzátok illő romantikus programot próbáljatok beiktatni! Nem kell, hogy mindenképpen 6 fogásos gyertyafényes vacsora legyen, lehet egy piknik egy eldugott partszakaszon, de akár egy közös őrült kaland is, ami megemeli az adrenalin szintet és termelődnek a boldogsághormonok is…

korall szívek a homokban