15 tanács, hogy tökéletes legyen a TENGERPARTI ESKÜVŐ
Ha igazán szereted a delfineket
2015.10.21.
Különleges utazás Kambodzsa úszó falvaiba
2015.12.09.
Ha igazán szereted a delfineket
2015.10.21.
Különleges utazás Kambodzsa úszó falvaiba
2015.12.09.

Így lesz tökéletes a tengerparti esküvő

Barbados | Tengerparti esküvő | Karib-szigetek

Tengerparti esküvőt tervezel? Mielőtt belefogsz, olvasd el, mire kell figyelned, hogy a tengerparti esküvő tökéletes legyen!

1.) Válassz megfelelő menyasszonyi ruhát Hagyd az abroncsot és az uszályt. Nézzünk szembe a tényekkel: a báli ruha elegáns környezetet – és jó esetben fix padlót – kíván. Lehet, hogy lejutsz a lépcsőn egy uszályos, abroncsos ruhában, de a tengerparton sétálgatni benne, vagy a fotózás a homokban nem lesz egyszerű feladat. Ha nem tudsz meglenni a habos- babos ruha nélkül, akkor legalább próbáld ki, hogy biztosan tudj benne könnyedén mozogni

tengerparti esküvő, esküvő külföldön

Klikkelj tengerparti menyasszonyi ruha ajánlatokért

2.) Válassz könnyed anyagokat “A hagyományos csipke a tengerparti menyasszonyi ruhán nem biztos, hogy jó ötlet: a ruha anyagába könnyen beleakadhatnak a tengerparti homokban található apró törmelékek. Inkább könnyed anyagokat viselj: a sifon, szatén vagy selyem gyönyörűen száll, lobog a tengeri szellőben!

3.) Le a fátyollal “Szabadtéri esküvőnél kétszer is gondold meg, hogy felvegyél –e fátylat, pláne hosszút! Ha fúj a szél- márpedig a tengerparton szokott- rémálom lehet Neked és a fotósnak egyaránt. Csodaszép és különleges hatást érhetsz el trópusi virágokkal vagy egy fátyolt imitáló hajdísszel!

4.) Próbálj ki több frizurát “Egy kellően rögzített kontytól egész nap elegáns, stílusos lehetsz, nem érzed a kényszert, hogy folyton igazgasd a hajad. Persze a tengerparton az is jól mutat, ha a hajtincseidet lazán fújja a szellő, de ha birizgálós vagy, esetleg hajdobálós, nem biztos, hogy ez való neked. Legjobb, ha a megszokott fodrászoddal próbálsz ki több változatot, lefotózzátok, hogy a helyi fodrásznak támpontot adjon.

menyasszonyi frizura esküvő

5.) Felejtsd el a magas sarkút Homok és magas sarkú cipő: nem jó barátok… Ha mindenképpen szeretnél cipőt, válassz egy szexi lapos talpút gyöngyökkel, csillámkövekkel, kristályokkal, de az sem gond, ha a cipőt a szobában hagyod, bár a homok (főleg, ha nem fehér) nagyon fel tud forrósodni. Ha mezítláb szeretnéd kimondani az igent, nagyon szépek a különféle fantázianevekkel illetett mezítláb cipők, lábékszerek. Szép pedikűr kötelező hozzá! Ha erre szavazol, jól jöhet, ha egy könnyű anyagból készült futón, vagy virágszirmokon sétálhatsz a partra, ami megvédi a talpad a forróságtól.

Tengerparti esküvőre ajánlott viselet: mezítláb szandál

6.) Kerüld a napozást az esküvő előtt “A trópusi napfény nagyon becsapós! Azt hiszed, nem is süt a nap, mert felhős az ég, és hopsz, már le is égtél, és az összes képen szép csíkos leszel… Az esküvőig (egyébként utána is) használj nagyon magas faktorszámú fényvédőkrémet különösen a vízben (vízálló legyen!), és lehetőleg olyan fürdőruhát használj, aminek a felsőrésze pánt nélküli, vagy megfelelően alkalmazkodik a menyasszonyi ruha szabásához. Ugyanezt tanácsoljuk a koszorúslányoknak és az örömanyáknak is, de a vőlegény is kerülje leégést!

naptej napszemüveg

7.) Vegyétek lazára a figurát Sok ara csokornyakkendőt és szmokingot erőltetne a vőlegényére vagy éppen a vőlegény ragaszkodik az eleganciához, de a sötét gyapjú öltöny nem a legmegfelelőbb a tengerparti esküvőhöz. Más persze a helyzet, ha templomban lesz az esküvő (vagy egy része), de a tengerpartra könnyű, vászonból készült világos nadrág vagy öltöny sokkal jobban illik!

tengerpart esküvő Hawaii

8.) Maradjatok természetesek Egy csodálatos óceánpart a háttérben nem igényel túl nagy díszítést, inkább emeljétek ki a „díszlet” természetes szépségét. A díszítés készülhet kagylókból és tengeri csillagból is, de a homok, tengerparti növények, sziklák és a víz színpalettájából válogatott színek is adhatnak inspirációt.

zöld esküvő dekoráció tengerpart

9.) Színezd újra Nagyon feldobja a dekorációt, ha kiválasztotok egy hangsúlyos színt is, ami ellentétben van a fent említett színekkel. Divatosak a sárgák, a korall árnyalatai, pink, kivi zöld és más vibráló színek.

Bali ubud esküvő

10.) Légy biztos abban, hogy van engedélye a szervezőnek

A tengerparti esküvő szervezésben (is) rengeteg a feketéző. Lehet, hogy olcsóbban dolgoznak (nem fizetnek adót, regisztrációs díjat, biztosítást stb.), de mi van, ha pont a Te esküvődnél buktatja le őket a hatóság? A legtöbb úti célon még a szimbolikus tengerparti esküvőt is csak hivatalos személy bonyolíthatja le!

meglepődve microrrelatososhortstories.wordpress.com

11.) Ügyelj a pillanat intimitására

Egy nyilvános strandon nincs meg a romantikája az esküvőnek… A privát strandokért bérleti díjat kell fizetni, de nem lesz minden képed tele fürdőruhás bámészkodókkal!

12.) Készítsd fel a családot

Lehet, hogy a szüleid szívesen kifizetnék az utazásért a pénzt, hogy láthassanak Titeket a Nagy Napon. Ha nem családi ellentétek miatt döntöttetek a tengerparti esküvő mellett, érdemes megfontolni a kérdést. Nem muszáj, hogy a teljes nászutat is együtt töltsétek: ha jönni akarnak, lehet külön szállásuk, programjaik, vagy Ti is repülhettek tovább az esküvő után.

esküvő örömanya menyasszony

13.) Lesznek vendégek is? Készítsd fel őket! Ha a homokban lesz az esküvő, kellemetlen lehet egy csupa magas sarkúban tipegő násznépnek. Oszd meg velük a terveidet. Készíttethetünk a vendégeknek üdvözlő csomagot: napvédő, víz, legyező nem árthat egy strandon megrendezett ceremóniához.

14.) Időzíts  A trópusokon nagyon mások a fényviszonyok: hamar sötétedik, ezért az esküvőket (ha csak nem kifejezetten kéri valaki), inkább a délelőtti órákra időzítik, hogy legyen elég idő a fotózásra. A profi helyi fotós ismeri a viszonyokat, és alkalmazkodik hozzájuk. Ha saját fotóst szeretnél vinni, legyen ideje az esküvő előtt (pár nap), amikor megismerkedik a hellyel!

esküvő naplemente tenger

15.) Készülj fel némi szélre is. Szabály: amit a strandon el tud fújni egy szellő, azt el is fogja fújni… A tengerparton mindig van bizonyos légmozgás! Ha pl. a tengerparti esküvődhöz virágszirmokon szeretnél az oltárhoz vonulni, időzítsd a virágszórást az utolsó pillanatra! Persze jobb lenne, ha ez nem a Te gondod lenne… Egy profi esküvőszervező a helyszínen ügyel a részletekre!

+ 1) Legyen esőnap vagy alternatív helyszín. Sajnos, az időjárást nem lehet befolyásolni, a legkevésbé kiszámítható időpontban is előfordulhat valami változás. Az esküvőszervezőink mindig gondolnak erre: vagy másik napot ajánlanak fel, vagy egy (félig) fedett helyszínt az esküvőre, és a fényképezés időpontját is módosíthatják.

CiprusCyprus_Weddings_lrg

A Futura Travel esküvőinél mindig szem előtt tartjuk ezeket a szempontokat, hogy a Ti tengerparti esküvőtök is tökéletes legyen! Csak profi, kipróbált helyi partnerekkel dolgozunk és Hozzátok igazítjuk a tökéletes tengerparti esküvőt!