Mikor érdemes utazási irodánál lefoglalni a nyaralást? | Utazási tanácsok
Tengerparti esküvő, fogadalom megújítás, szimbolikus esküvő, nászút - Futura Travel
Mi a különbség a hivatalos és a szimbolikus külföldi esküvők között?
2019.05.08.
Álomutazás | Kuba | Havanna
Kubai kalandozások: élménybeszámoló kubai álomutazásunkról.
2020.04.19.

Mikor érdemes utazási irodánál lefoglalni a nyaralást?

Mikor érdemes utazási irodánál lefoglalni a nyaralást?

Első körben szögezzük le, hogy nem, nem akarunk senkit sem rábeszélni arra, hogy mindenképp utazási irodánál foglalja le a nyaralását. Van, akinek tényleg nincs rá szüksége.

Vannak azok az utazók, akik maguk szeretik összeállítani a programjukat, szeretnek órákig az interneten böngészni, és megtalálni a legjobb árú repülőjegy és szállodakombinációt. Általában ők azok, akik gyakrabban utaznak, és magabiztosan beszélnek angolul, így nem jelent problémát a különböző weboldalakon a tájékozódás.
Továbbá vannak azok a szállástípusok, ahol a panzió méretéből adódóan közvetlenebb kapcsolat alakulhat ki a szállásadó és a vendégek közt, így nagy valószínűséggel ezek a háztulajdonosok a közvetlen kapcsolatot preferálják.
Repülőjegy foglalása esetén is néha egyszerűbb és olcsóbb közvetlenül a légitársaság oldalán jegyet vásárolni. Ez általában azokra az esetekre igaz, amikor egyszerűbb, átszállás nélküli szakaszokról van szó.

De akkor ki és mikor forduljon segítségért egy irodához?

  1. Ha távolabbi helyre utazol, több átszállásos repülőúttal. Ebben az esetben egy iroda több vagy jobb lehetőségeket adhat Neked, nem beszélve arról, hogy probléma esetén 0-24-es segítséget nyújtanak, így nem maradsz magadra, amikor a világ végén vagy és épp törlik a járatodat.
  2. Ha szállásfoglalás esetén nem akarsz csalódni a lefoglalt szobák minőségében. Az irodák gondosan választják ki azokat a szállásokat, melyeket beletesznek a kínálatukba. Természetesen ők sem jártak minden egyes hotel minden egyes szobájában, de a legtöbb helyről közvetlen információval rendelkeznek.
  3. Ha bizonytalan vagy, hova utaznál és segítségre van szükség az utazás megszervezéséhez. Az utazási irodások többnyire azért imádják a szakmájukat, mert a munkájuknak köszönhetően rengeteg helyen jártak. Így olyan hasznos és praktikus információval is rendelkeznek, amikre máshol nem, vagy csak nehezen tehetsz szert.
  4. Ha nincs se időd, se kedved, se energiád órákig az internetet böngészni azért, hogy mindenből megtaláld számodra a legjobbat. De ugyanakkor tisztában vagy azzal, hogy a saját időd helyett más idejét fizeted meg. Tiszteled a másik ember munkáját, és hajlandó vagy picivel többet fizetni az utazásodért annak érdekében, hogy időt spórolj és pontosabb információkat tudj meg.
  5. Ha különleges utazást szervezel, pl. külföldi esküvő, nászút, amikor kár lenne elrontani az élményt azzal, hogy az utazással kapcsolatos apró dolgokkal fecséreld az időd.
  6. Ha nem beszélsz magabiztosan angolul vagy az adott ország nyelvén. Látszólag nagyon egyszerű kitölteni egy internetes szállásfoglaló űrlapot, de az ördög mindig az apró részletekben rejtőzik. A kisbetűs részek gyakran elkerülik a kevésbé gyakorlott utazók figyelmét, így a helyszínre érkezvén szembesülnek azzal, hogy mégsem azt a szolgáltatást kapják, vagy nem csak annyiért, mint amire számítottak.
  7. Nem is gondolnátok, de rengetegszer kapunk SOS üzeneteket akkor, amikor már valaki lefoglalta önállóan az utazást, de elfelejtett gondoskodni a hivatalos úti okmányokról,  az esetleges védőoltásokról vagy egyéb speciális igényekről. Nem egy esetben ilyenkor törlődik az utazás, és az egész vakáció meghiúsul.
  8.  Ha egész évben menedzseled a családodat, a kollégáidat (esetleg a főnöködet…), és a nyaraláson szeretnéd, ha más gondoskodna arról, hogy minden rendben legyen.

A lista természetesen szubjektív, azt a saját tapasztalataink alapján állítottuk össze. A lényeg az utazás és az élmény. Ha ehhez mi, mint utazási irodások is hozzájárulhatunk, annak külön örülünk.

A Fotó forrása: Pexels