Afrika

Afrika és országai területe Európának csaknem háromszorosa, a Föld harmadik legnagyobb kontinense, egyben a második legnépesebb a maga több mint 1 milliárd fős népességével.

5 tenger és óceán határol: északon a Földközi-tenger, Észak-Keleten a Vörös-tenger, keleten az Arab tenger és az Indiai-óceán, nyugaton az Atlanti- óceán, végül észak- nyugaton a Gibraltári-szoros. Felszíne változatos: legmagasabb pontja a Kilimandzsáró, melynek magassága 5895 méter, ugyanakkor a Szahara sivatagos területe 90-szer nagyobb hazánkénál, ez a legforróbb kontinens. Leghosszabb folyója a Nílus (6690 kilométer, a Föld leghosszabb folyója). Egyedülállóan színes, és vonzó növény- és állatvilágát nemzeti parkokban lehet közelebbről megismerni.

A Futura Travel afrikai utazási ajánlatai elsősorban a kontinens déli, délnyugati és keleti részéhez köthetők. Az Észak – afrikai országokba elsősorban charteres, többnyire tömegturizmus jellegű ajánlatokat találunk. Az Atlanti – óceán szigetei nagyrészt Európához tartoznak, míg a részben Afrikához tartozó Indiai-óceán szigetei-re szóló ajánlatokért ide kattints!

Az afrikai utazás szélsőséges érzelmeket vált ki az emberből: vagy rögtön szerelmese leszel a kontinensnek valaki,vagy soha többé nem vágysz majd a földjére.

Az afrikai utazások mindenképpen több kalandot ígérnek, állatbarátok csak kapkodják a fejüket a szafarik és állatlesek földjén, ahol szavannák, trópusi esőerdők, nagy tavak mocsarai egyaránt megtalálhatók (Kenya, Tanzánia, Botswana, Namíbia), de akkor is figyelmedbe ajánljuk, ha különleges népcsoportokat, kevésbé ismert és az ősi gyökereinkhez közel álló kultúrákat fedeznél fel (Kenya, Namíbia). Az európai bevándorlók alakította Dél –Afrika kulturális látnivalókat és magas szintű gasztro- élményeket is bőven kínál, természetesen strandolásra is kiválóan alkalmas, különösen az Indiai-óceán partvidéke. Sajnos az Afrikai utazás során nem kerülheti el figyelmedet a a helyi lakosok nélkülözése, szegénysége, rossz higiéniás körülményei. Egyik kitörési pontot éppen a turizmus jelenti számukra, akár segítő utazás formájában is.

Kalandra fel, váltsd valóra gyermekkorod álmait: utazz el Goodall csimpánzaihoz vagy Fossey gorilláihoz, hajózz be az Okawango- deltába elefántokat és vízilovakat fotózni, vagy akár szállj helikopterrel a Viktória – vízesés zuhataga fölött, mászd meg a Kilimanjarot: profi vezetők, megbízható csapat vár Rád a helyszínen, hogy csak az élményre koncentrálhass! Afrika a Futura Travellel!

A Dél-Afrikai Köztársaság sajátos egyvelege a fejlett nyugati típusú országoknak, és az ősi afrikai vidéknek. Dél-afrikai utazáson találsz  kozmopolita városokat, mediterrán hangulatú borvidékeket, változatos óceáni partvonalat, végtelen afrikai szavannákat és szép homokos strandot is.

Tanzánia Tourism Authority Sandawe nő

Tanzánia

Tanzániában található a kontinens legnagyobb hegye a Kilimandzsáró és legnagyobb tava, a Viktória-tó. Tanzánia utazáson szafarizz a csodálatos Serengeti Nemzeti Parkban, vagy a Ngorongoro kráternél, vagy Jane Goodall csimpánzainál Gombe-ban, pihend ki magad az Indiai-óceán fehér homokos tengerpartján!

Namíbia fotoseeker dűnék

Namíbia

A namíbiai utazás során szafarik, óriási homokdűnék, mosolygó helyiek, német emlékek, lenyűgöző élővilág, élő ősi kultúrák, elefántok, oroszlánok, gepárdok, zsiráfok, orrszarvúk, szövőmadarak, földimókusok, gepárdok, vízilovak, krokodilok, geológiai csodák várnak Rád az egyik legbiztonságosabb afrikai országban!

Uganda Ruanda hegyi gorilla

Uganda

Az ugandai utazás csúcspontja a találkozás a Bwindi Nemzeti Park hegyi gorilláival. Dian Fossey kedves állatait esőerdei ösvényeken keresheted fel. A Budongo-erdőben csimpánzokat is megfigyelhetsz, de raftingolhatsz a Níluson is. Természetrajongóknak garantáltan életre szóló élmény lesz!

Kenya maszájok Magical Kenya property

Kenya

A kenyai utazás a természet szerelmeseinek álma. A „nagy ötös” (oroszlán, leopárd, bivaly, orrszarvú és elefánt) mellett megfigyelhető évente közel 250.000 más állatfaj vándorlása is. A szafarik hihetetlen élménye után kipihenheted magad az Indiai Óceán homokos partján található luxushotelek egyikében.

Zimbabwe Victoria Falls

Zimbabwe

A Zambezi folyó és Afrika egyik fő attrakciója az utazás a Viktória vízeséshez, amely Zimbabwe és Zambia határán fekszik. Robaja akár 40 km távolságból is hallható, helyi neve: Mosi-o-Tunya, „mennydörgő füst” is erre utal. A  vízesés a Batoka-fennsíkról zuhan alá 108 méteres mélységbe. Kiválóan kombinálható Dél-Afrikával, Botswanával.


Érdekességek