Ázsia icon Ázsia

Ázsia a legnagyobb és legnépesebb kontinens a Földön, bármi is az utazás célja: kultúra, természet, strandolás, buli: ideális úticél számodra!

Nyugaton a Kaukázus és a Urál-hegység választják el Európától, Északon a Jeges-tenger, keleten a Csendes-óceán, délen az Indiai-óceán, délnyugaton a Vörös-tenger, a Szuezi-csatorna és a Földközi-tenger, nyugaton a Fekete-tenger határolja. Partvidékének déli és keleti partvidékét nagy félszigetek alkotják, de hatalmas szigetcsoportok is idetartoznak hívogató fehér homokos strandokkal, gazdag és egyedülálló tengeri élővilággal. A kontinens népei rendkívül kevertek, a különféle ázsiai népek kultúrája és gazdasági-technikai fejlettsége a történelem során mindig igen különböző volt.

Azért is szeretjük a kontinenst annyira, mert ezekbe a különleges kultúrákba a mai utazók is bepillantást nyerhetnek. Lenyűgöző a helyiek életvidámsága a nehéz életkörülmények ellenére, sokat tanulhatunk tőlük!

Ázsia országain nyomot hagyott a hódító európai civilizációk sora, így az utazás során megelevenedik számunkra a történelemkönyv, ha felkeressük a khmer királyság romjait Kambodzsában, Magellán emlékművét a Fülöp-szigeteken, India brit gyarmati területeit. Ha elsősorban a történelmi és kulturális értékek érdekelnek egy utazás során, igazi csemege lesz bármely ázsiai ország! Felszín és éghajlat tekintetében is a legváltozatosabb kontinens is Ázsia: a Föld legmagasabb hegységei, hatalmas sivatag és buja esőerdők, északon pedig sztyeppék, tajga és a tundra egyaránt megtalálható a területén. Imádod az állatokat? Ázsia az állatvilág legveszélyeztetebb, legritkább emlősei a nagy panda, szumátrai elefánt, orángután és a szibériai tigris otthona, nézd meg őket természetes élőhelyükön!

Az “Istenek szigete” Indonézia még mindig legnépszerűbb turistaközpontja, ideális a kultúra kedvelőinek, családoknak, nászutasoknak, sőt, esküvői helyszínnek is!

 A városállam ideális megálló úton ázsiai vagy ausztrál végcélunk felé. Mintatisztaság, egyedi báj, különleges látnivalók, világhírű infinity pool! Egy kicsi mindenből, fantasztikus  környezetben!

Hallottál már a Csokihegyekről?  Víz feletti bungalót szeretnél, de nem akarod elzárni magad a helyiektől? Keresed a legszebb tengerpartokat? Ez a hely Neked való!

Vietnam egyelőre még a kevésbé ismert úti célok közé tartozik, bár természeti, kulturális és turisztikai látnivalókban sok tekintetben túl is szárnyalja azokat.

Angkor,  a Khmer Királyság ősi fővárosa a IX. században jött létre. A templomegyüttes ma a világ egyik legismertebb kulturális nevezetessége! Csodás épületek, pihentető tengerpartok.

Tradíció és kultúra | Szerzetesek Laoszban

Laosz

Luang Prabang világörökségi belvárosa és élő buddhista hagyományai miatt utaznak ide a legtöbben. A legjobban Vietnammal, Kambodzsával kombinálható!

Álomszép tengerpartok, látnivalók, non-stop szórakozás, kiváló ár-érték arány. Thaiföld méltán Ázsia legnépszerűbb országa. Kihagyhatatlan minden utazónak!

Aranyló pagodák, babonák, élő hagyományok, gyönyörű tengerpartok egy újra felfedezhető országban. Burma kinyílására sokat vártunk, de megérte. Egy különleges ország, csupa-szív emberekkel.

Indonézia a világ legnagyobb sziget-együttese. Számos kultúra, eltérő vallások, működő tűzhányók, végtelen fehér partok és barátságos lakosok jellemzik.


Érdekességek