Közel-Kelet

Az Ezeregyéjszaka meséi élőben, 21. századi gazdagsággal körítve: a Közel-Kelet.

Ami mindenkinek eszébe jut: az olaj adta mesés gazdagság és a forró, sivatagi éghajlat.

Az Egyesült Arab Emírségek, Katar, Omán, Szaúd-Arábia és Bahrein sok mindenben hasonlóak, de vannak egyedi vonásaik. Szerencsére elviselhető időn belül (5 óra repülés) elérhetők, az Emirates és a Qatar Airways napi járatai és a Wizzair fapados gépei nagyban megkönnyítik és kedvezőbbé teszik a megközelítést is. A gazdag arab országok közt van igazán zárt, csak csoporttal látogatható (Szaúd Arábia), nyüzsgő turistaközpont (Egyesült Arab Emírségek) és a kettő közötti állomás is (Omán, Qatar, Bahrein). A sivatag adrenalin növelő dzsip szafarikkal vár, a shopping királynők választhatnak a mall és a souq között, a tenger meleg.  Izrael már régóta megközelíthető közvetlen járattal, itt felfedezheted a világ legjelentősebb vallási ereklyéit, vagy elmerülhetsz Tel Aviv fiatalos nyüzsgésében!

Dubai mindazoknak való, akik kíváncsiak arra, hogy felfoghatatlanul sok pénzből egy sivatagi országban mi mindent lehet felépíteni.

qatar craftsmen

Qatar

Ha Qatar Airways járattal utazunk valahova, tökéletes stopover megálló: iktassunk be egy kis városnézést és egy dzsip szafarit a progamunkba!
Érdekességek